Lofer

Lofer

Het dorp Lofer ligt op een hoogte van 639 m en heeft ongeveer 2000 inwoners. Het dorp is wat minder bekend dan de omringende dorpen Hinterglemm, Kitzbühel en Saalbach, maar dat betekent nog niet dat het minder mooi is. Wintersport  Lofer is heerlijk van uw vakantie genieten in een typisch romantisch skidorpje waar het o.a mogelijk is om leuke tochten te paard of op een slede in de omgeving te maken. Het is hier echt ouderwets gezellig!

Reisaanbieders wintersport Lofer

Prijsvrij
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Met wintersport Lofer moet u geen uitbundige après-ski verwachten, want het is er vrij rustig. Het is de moeite waard eens een bezoekje te brengen aan de Lamprechtshöhle. Dit is een grot van ongeveer 30 m lang die gedeeltelijk met water is gevuld. Er worden rondleidingen gegeven. U gaat dan met de uitrusting van een speleoloog ongeveer 5 km de berg in. De Lamprechtshöhle vindt u tussen de dorpen St. Martin en Weissbach.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, disco, fitness centrum, internet point, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants, sauna, solarium en een theater.

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden kunnen 2 uur per dag naar de skikinderopvang. Andere speciale voorzieningen voor kinderen: baby- en lopende band lift en een kinderkaroussel.

Prijzen kinderopvang:

Skikinderopvang: 2 uur per dag €40,- exclusief lunch.

Langlaufen

U vindt hier drie langlaufloipes, die twee, vier en zes km lang zijn. Daarnaast is er in het Salzburger Saalachtal nog eens 50 km niet aaneengesloten loipe voor de liefhebbers.

Pistes

De pistes zijn hier geschikt voor het hele gezin en daarom zijn in Lofer ook alle leeftijden vertegenwoordigd. De afdalingen zijn allemaal van verschillende niveau’s. Bovendien kunt u hier ook verschillende alternatieve routes volgen. Speciaal voor de kinderen is er hier een kinderland en zijn er kinderliften.

Skischolen

Er zijn twee skischolen waar Engelstalige- en Nederlandstalige skicursussen worden gegeven. Daarnaast kunt u privé skilessen krijgen.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €174,-
  • Privé skiles: €49,- per uur

Snowboarden

Lofer is een ideale bestemming voor snowboarders, aangezien hier uitstekend geprepareerde pistes zijn. Bovendien is er voor de freestylers naast de Loferer Alm lift een funpark met een funbox, pro-jump, slide en quarterpipe.

Vervoer

Lofer ligt op een afstand van 935 km vanaf Utrecht. Het is vanaf de snelweg dan nog ongeveer 35 minuten rijden naar het dorp. Op 25 km afstand vanaf Lofer bevindt zich het treinstation Bad Reichenhall. Ieder half uur rijdt er een skibus, die gratis is voor gasten.

Wandelen

Op de Loferer Alm vindt u prachtige wandelpaden. Daarnaast kunt u ook mooie wandelingen maken langs de loipes.