Sillian

Sillian

Het rustieke dorp Sillian ligt op een hoogte van 1103 m en telt 2100 inwoners. Het plaatsje is prachtig gelegen in een indrukwekkend berglandschap. Doorgaans is het weer hier zonnig. Wintersport Sillian is genieten van een vakantie in een rustig dorpje, maar er zijn wel een paar bars waar u de avond prima kunt doorbrengen.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Sillian is een rustig dorpje en een uitbundige après-ski moet u hier dan ook niet verwachten. Dat betekent natuurlijk niet dat het nergens gezellig kan zijn.

Faciliteiten

bars (5), bibliotheek, casino, concertzaal, disco, fitness centrum, massages, paragliding, restaurants (11), solarium en theater.

Langlaufen

Bekende loipes zijn hier de Tiroler Gaital loipe, een route van 50 km en de Vier Länder loipe. Bovendien zijn er ook een paar kortere en eenvoudige routes. Met de speciale langlaufbus kunt u naar de hoger gelegen loipes rijden.

Pistes

Een gondellift in het nabijgelegen Heinfels zorgt er voor dat u het skigebied bereikt. U kunt dan vervolgens aan de afdaling beginnen, maar het is ook mogelijk om met de liften naar hoger gelegen gebieden te gaan.

Skischolen

Er zijn twee skischolen in Sillian waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen. Er zijn Nederlands- en Engelstalige skicursussen.

Snowboarden

Voor de liefhebbers van snowboarden is er een funpark met tables, slides, jumps en een halfpipe van 800 m lang.

Vervoer

Sillian ligt op een afstand van 1035 km vanaf Utrecht en 999 km vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog twee uur rijden. In het hoogseizoen rijdt de skibus (gratis voor gasten) 8-9 keer per dag en in het laagseizoen 2-5 keer per dag. Sillian heeft een eigen treinstation.

Wandelen

Een aanrader voor de liefhebbers van wandelen is absoluut de bergruïne in Heinfels en bekijk dan vooral de zeventiende-eeuwse brug. Bovendien organiseert de VVV regelmatig winterwandelingen.

Dorpen in de omgeving

Obertilliach

Het dorp Obertilliach is omringd door ongeveer 16 km geprepareerde pistes. Indien u na een tijdje toe bent aan iets anders, dan kunt u makkelijk uitwijken naar andere pistes in de buurt. Er lopen loipes door het hele gebied en in de buurt van Obertilliach lopen een paar korte routes. Een speciale bus vervoert langlaufers een paar keer per week naar de hoger gelegen loipes.