Kössen

Kössen

Reisaanbieders wintersport Kössen

Snowtime Kras
Snowtime Travel logo  Kras-logo
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Kössen is een klein maar gezellig en schilderachtig dorp, heeft 4200 inwoners en ligt op een hoogte van 600 m. U zou het niet verwachten, maar ondanks het feit dat Kössen op een relatief geringe hoogte ligt, is de sneeuwzekerheid hier hoog. Kössen ligt in een ketelvormig en beschut dal. Tijdens uw wintersportvakantie in Kössen zult u volop genieten van de prachtige omgeving.

Après-ski en ander plezier

In Kössen worden regelmatig feestelijke evenementen georganiseerd, maar verder is het er vrij rustig.

Faciliteiten

ballonvaart, bibliotheek, concertzaal, fitness centrum, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants (19), sauna, solarium en tennis.

Freestyle

Voor de snowboarders ligt is er bij de Staffenberglift een halfpipe van 100 m.

Langlaufen

Kössen is een geweldig paradijs voor liefhebbers van langlaufen. De gasten ontvangen hier een gratis loipepas, waarmee u zover kunt langlaufen als u maar wilt. U vindt hier maar liefst acht dubbel gespoorde loipes die op elkaar aansluiten, met een totale lengte van 53 km. Bovendien zijn er op veel plaatsen aansluitingen op loipes van andere dorpen. Op deze manier ontstaat een netwerk aan loipes met een totale lengte van ongeveer 140 km. Kössen behoort hiermee tot de echte toppers van de Alpen.

Pistes

Het skigebied van Kössen bestaat uit twee bergen, namelijk de Staffenberg en de Unterberg. Op de Staffenberg ligt een klein skigebied met een paar liften en ongeveer zes km aan piste. Op de Unterberg zijn wat meer mogelijkheden. Hier zijn o.a. een zespersoonsgondel, stoeltjes- en sleepliften en een oefenweide voor de beginnende skiërs. Verder vindt u in het skigebied diverse gezellige bergrestaurants.

Skischolen

In Kössen is 1 skischool waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen.

Vervoer

Kössen ligt op een afstand van 893 km vanaf Utrecht en 870 km vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog 15 minuten rijden. Het treinstation Kufstein ligt op een afstand van 30 km.

Wandelen

In de winter heeft u in Kössen de beschikking over wandelpaden met een totale lengte van 40 km. Iedere week wordt er hier een wandeltocht georganiseerd naar de hooggelegen Taubenseehütte. Verder is een wandeling naar de bevroren Walchsee de moeite waard.

Dorpen in de omgeving

Walchsee

Het dorp Walchsee ligt aan het gelijknamige meer (in de winter bedekt met een dikke laag ijs) en is een pittoresk en geliefd boerendorp met een kleine 2000 inwoners. Walchsee is o.a. bekend vanwege de uitstekende langlaufmogelijkheden. U vindt in de omgeving ruim 140 km aan loipes. Daarnaast kunt u rondom het dorp ook lekker wandelen. Het indrukwekkende kleine skigebied Zahmer Kaiser heeft iets meer dan 10 km aan pistes en voor de snowboarders is er een halfpipe.