Kappl

Kappl

Reisaanbieders wintersport Kappl

Sunweb Arke Prijsvrij
Sunweb logo  Arke  
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Het dorpje Kappl ligt aan de zonzijde van het Paznauntal op een hoogte van 1250 m. Wintersport Kappl is genieten van uw wintersportvakantie in een gemoedelijk dorpje met ongeveer 2800 inwoners. Vanaf de hoofdweg in het dal bereikt u, via een slingerweg, een hooggelegen plateau met een leuk Romaans kerkje en een paar huizen de oude kern van Kappl. Verder bestaat Kappl uit een verzameling van rustige wijken die tegen de helling van het Paznauntal zijn aangebouwd. Zoals voor de meeste Alpendorpen geldt, zijn de huizen dus niet aan de voet van de berg gebouwd maar halverwege. Een nadeel hiervan is dat de afstand naar het dalstation van het skigebied behoorlijk groot is. Het voordeel van de hoge ligging van de huisjes is dat u ultieme rust zult ervaren. Ischgl ligt op een afstand van ongeveer 10 km van Kappl en tussen de beide plaatsen rijdt een skibus, waar u op vertoon van uw skipas als gast gratis gebruik van kunt maken. Kappl heeft geen uitbundige après-ski, maar de echte feestvierders kunnen in Ischgl de hele nacht doorfeesten. Een leuk uitstapje is een middagje winkelen in Landeck of in de belastingvrije zone van Samnaun.

Après-ski

Kappl heeft een kleinschalige après-ski, maar de echte après-ski liefhebbers kunnen terecht in Ischgl, dat slechts op 10 km afstand ligt. Houdt u van winkelen? Ga dan eens een middagje naar Landeck of naar de belastingvrije zone Samnaun. Ook de moeite waard is een bezoekje te brengen aan het boerenmuseum in Mathon. Als u de lokale specialiteiten wilt leren bereiden, dan kunt u een kookcursus volgen bij een boerin. Deze cursus wordt door de VVV georganiseerd.

Faciliteiten

bars (5), bibliotheek, massages, paragliding, restaurants (16), sauna en solarium.

Freestyle

Bij de Alblittlift is een funpark met een halfpipe van 60 m lang.

Langlaufen

Er loopt een eenvoudige loipe naar benden door het dal parallel aan het riviertje de Trisanna. Verder zijn er niet veel mogelijkheden voor de liefhebbers van langlaufen in dit dal.

Pistes

Er moet vanuit Kappl eerst een afdaling worden gemaakt. Zodra u bij de kabelbaan bent aangekomen, bent u in ongeveer zes minuten op een hoogte van 1800 m. Daar staan diverse liften voor u klaar die leiden naar de verschillende pistes. De wachttijden voor de liften zijn hier niet noemenswaardig. De meeste afdalingen strekken zich uit over de westelijke hellingen en een paar pittige trajecten vindt u aan de noordzijde van de Diasalp. De hoger gelegen pistes liggen op een zonnig plateau. De afdalingen naar het dal zijn nogal smal en lopen gedeeltelijk door naaldbossen. Er zijn trouwens in de omgeving van Kappl ook voldoende mogelijkheden om te skiën, zoals bijvoorbeeld in het populaire Ischgl.

Skischolen

In Kappl is 1 skischool waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Vervoer

Kappl ligt op een afstand van 914 km vanaf Utrecht en 881 km vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog  15 minuten rijden. Vanuit het centrum rijdt er ieder half uur een skibus (gratis voor gasten) en vanuit de wijken 2-3 keer per dag. Het treinstation Landeck ligt op 19 km afstand.

Wandelen

Wandelingen kunt u hier voornamelijk maken over smalle weggetjes. Daarnaast is het leuk om over de rodelbaan naar het bergrestaurant Dias te lopen. Daar aangekomen bent u op een hoogte van 1830 m en dit is tevens het hoogste punt dat u lopend kunt bereiken.