Oberstdorf

Oberstdorf

Oberstdorf is een schilderachtige wintersportplaats met internationale allure, maar het dal tussen de bergen van Allgäu heeft zijn authentieke sfeer weten te behouden. Oberstdorf ligt op een hoogte van 815 m en heeft ongeveer 11.000 inwoners. Ieder jaar begint hier rond de jaarwisseling het bekende vierschansentoernooi.

Reisaanbieders wintersport Oberstdorf

de Jong Intra Vakanties Arke
logo de Jong Intra Vakanties  Arke
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Wist u dat Oberstdorf de eerste gemeente op de wereld is waar alleen milieuvriendelijke vervoersmiddelen in het centrum welkom zijn? De elektriciteit wordt hier opgewekt door de gemeentelijke zonnepanelen en het stuwmeer. Wintersport Oberstdorf is heerlijk genieten in een echt kuuroord waar het water uit de kraan net zo zuiver is als het mineraalwater. Bovendien is de lucht die u hier inademt erg zuiver en schoon.

Après-ski en ander plezier

Wintersport Oberstdorf is genieten in een gezellige wintersportbestemming, waar u diverse winkels en restaurants vindt. Oorspronkelijk is Oberstdorf een kuuroord en dat kunt u goed merken aan de vele thermen en wellnessfaciliteiten die u hier aantreft. Vanuit Oberstdorf bent u zomaar bij de kastelen van koning Ludwig II. Als er voldoende sneeuw ligt, worden er ’s avonds vaak vanaf de Nebelhorn rodeltochten georganiseerd.

Faciliteiten

ballonvaart, bars, bibliotheek, bioscopen, casino, concertzaal, disco’s, fitness centrum, kunstgalerie, massages, paragliding, sauna, skimuseum, tennis, thermaalbad, volksmuseum en zwembad.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen naar de kinderopvang. Daarnaast is er voor kinderen vanaf 42 maanden voor zes uur per dag skikinderopvang. Verder is er een babylift en lopende band lift aanwezig.

Prijzen kinderopvang:

Skikinderopvang: 6 uur per dag € 40,- inclusief lunch en € 31,- exclusief lunch.

Langlaufen

Er zijn volop mogelijkheden in Oberstdorf voor de liefhebbers van langlaufen, want u vindt hier bijna 100 km aan loipes. Ervaren of onervaren, er is voor ieder type langlaufer wel een geschikte route te vinden, van vrij eenvoudig tot zwaar. De langste loipe die u hier vindt is de Spielmannsau, een loipe met een hoogteverschil van 100 m en een lengte van 16 km. Vlakbij het centrum vindt u een loipe die ’s avonds mooi verlicht is.

Pistes

Voor de veeleisende skiërs is de Nebelhorn (2224 m) zeer geschikt. Aan de oostkant van Oberstdorf gaat een gondel naar het middenstation. U kunt vanaf hier met de lift omhoog gaan naar het bergstation op een hoogte van 1929 m. Eenmaal daar aangekomen vindt u pistes van alle niveaus. De afdaling naar het dalstation is een pittige rode piste van ongeveer 7 km lang. Indien u deze afdaling niet aandurft, kunt u met de gondel naar beneden. De Söllereck vindt u net buiten Oberstdorf. Dit is een echt familiegebied, waar vooral beginnende skiërs uitstekend terecht kunnen. Er rijdt een skibus van het skigebied Nebelhorn naar het skigebied Fellhorn. Het dalstation van de gondel vindt u een eindje buiten en boven Oberstdorf. De pistes van de Kanzelwand bevinden zich achter de berg.

Skischolen

Er zijn 8 skischolen waar Nederlands- en Engelstalige skicursussen worden gegeven. Daarnaast is het mogelijk privé-skilessen te volgen.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: €100,-
  • Privé skiles: €40,- per uur

Snowboarden

In het skigebied Fellhorn is een funpark met quarterpipes, projumps en tabletops en op de Nebelhorn vindt u een halfpipe van 100 m lang.

Vervoer

Kleinwalsertal ligt op een afstand van 804 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het  dan nog ongeveer 40 minuten rijden. Het centrum is autovrij. Oberstdorf heeft een eigen treinstation.

Wandelen

De wandelpaden liggen gedeeltelijk langs de loipes en gaan de stille zijdalen in de omgeving van Oberstdorf in. Er loopt een wandelroute van het bergstation van de Söllereckbahn naar Riezlern. Deze tocht is goed te doen en onderweg kunt u genieten van een prachtig uitzicht in het Walsertal. In totaal vindt u hier ongeveer 140 km aan winterwandelpaden.