Neukirchen

Neukirchen

Neukirchen is een schilderachtig dorp met smalle straatjes dat zeker de moeite waard is om eens goed te verkennen. Het dorp heeft 2800 inwoners en ligt op een hoogte van 856 m. Uw eerste indruk zal wellicht zijn dat Neukirchen wat ingeslapen is, maar dat is het zeker niet. Er zijn leuke après-ski gelegenheden en een aantal goede restaurants. Ga bijvoorbeeld eens lekker dineren bij hotel Jagdschloss Graf Recke. Dit hotel was vroeger een jachtoptrek.

Reisaanbieders wintersport Neukirchen

VakantieXperts
 VakantieXperts
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Er is een gezellige pub aan het Marktplein waar u na het skiën gezellig kunt zitten. Veel mensen uit omringende dorpen komen naar Neukirchen om uit te gaan. Dit zegt wel iets over die andere dorpen, want heel uitbundige feesten moet u tijdens uw wintersport Neukirchen niet verwachten, althans niet in dit dorp.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, bioscoop, disco’s, kunstgalerie, massages, paragliding, restaurants, sauna, solarium en theater.

Kinderen

Kinderen vanaf 30 maanden kunnen tijdens uw wintersport Neukirchen naar de kinderopvang voor 10 uur per dag. Bovendien is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 36 maanden. Tenslotte is er een kinderkaroussel en lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

Kinderopvang: €10,- inclusief lunch.

Langlaufen

Gezien het feit dat de loipes hier allemaal in het dal liggen, kan sneeuw niet worden gegarandeerd. U kunt ook gebruik maken van de Pinzga-loipe. Verder is er nog een langlaufschool in Neukirchen.

Pistes

U heeft tijdens uw wintersport Neukirchen toegang tot het skigebied Wildkogel. Dit skigebied is vooral erg geschikt voor beginnende en lichtgevorderde skiërs en snowboarders. Sluit de dag eens af met de prachtige afdaling Frühmesser naar het dal. Voor de zeer ervaren skiërs is Wildkogel niet echt een uitdagende bestemming. Zij kunnen eventueel met de skibus naar Gerlos en Königsleiten.

Snowboarden

Er is een funpark met een halfpipe bij de Ganseralmlift in het skigebied Ski Arena Wildkogel.

Vervoer

Neukirchen ligt op een afstand van 956 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog een uur rijden. Neukirchen heeft een eigen treinstation.

Wandelen

Er zijn genoeg mooie wandelroutes. Op een bij de VVV te verkrijgen kaart, staan alle routes duidelijk aangegeven. Het hoogste punt dat u lopend kunt bereiken is de Steinerkapelle op een hoogte van 1642 m. Mocht u wel willen wandelen zonder al teveel inspanning, dan kunt u het beste in het dal gaan wandelen.

Dorpen in de buurt

Bramberg am Wildkogel

Bramberg am Wildkogel is een dorpje in de buurt van Bramberg. U vindt hier twee skigebieden die tot de top behoren en er kan worden gekozen uit vele uitstekende pistes. Bovendien komen de langlaufers in deze streek ook goed aan hun trekken.

Wist u dat de uitzichten vanaf de Frühmesser en Wildkogel tot de mooiste van de regio behoren? Ook niet onbelangrijk is het feit dat de prijzen voor de accommodaties hier relatief laag zijn. Als u een keer uit eten gaat, vergeet dan zeker niet de streekgerechten eens te proberen.