Obertauern

Obertauern

Het dorp Obertauern ligt op een hoogte van 1665 m in de Oostenrijkse Alpen en telt ongeveer 700 inwoners. Vanwege de hoge ligging, is biedt wintersport Obertauern behoorlijk sneeuwzekerheid. U kunt hier skiën tot eind april. Naast het feit dat Obertauern een prima wintersportbestemming is, heeft het dorp ook een bruisend uitgaansleven, dus ook de liefhebbers van après-ski komen hier volop aan hun trekken. In Obertauern zijn volop pensions, hotels, jeugdherbergen en vakantiehuisjes te vinden, waar u tijdens uw wintersportvakantie in Oostenrijk kunt verblijven. Normaal gesproken is een verblijf in een jeugdherberg of vakantiehuisje goedkoper dan een verblijf in een hotel of pension.

Reisaanbieders wintersport Obertauern

Snowtime Arke Sunweb
Snowtime Travel logo     Sunweb logo
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Enkele huizen zijn niet met de auto bereikbaar, maar u wordt dan met een sneeuwmobiel van de parkeerplaats gehaald. Goedkopere overnachtingen vindt u trouwens in de lager gelegen plaatsen Twen en Untertauern. Vanuit deze dorpjes rijdt er een bus die u naar de pistes brengt. De dorpen worden er, vanwege het grote aanbod aan accommodaties, niet fraaier op, maar u komt hier toch voor het skiën en dat kunt u hier prima.

Après-ski en ander plezier

Wintersport Obertauern staat bekend om een aangename en levendige après-ski. Wist u dat er in Obertauern nog steeds wordt gesproken over een bezoek van de Beatles aan het dorpje in de jaren zeventig? Zij hebben een deel van de film Help opgenomen in Obertauern en sindsdien wordt er ieder jaar aan het begin van het wintersportseizoen een Beatles week georganiseerd.

Faciliteiten

bars, casino, concertzaal, disco’s, fitness centrum, massages, solarium, restaurants, skimuseum, squash en tennis.

Kinderen

Kinderen vanaf 10 maanden kunnen voor zeven uur per dag naar de kinderopvang. Daarnaast is er een skikinderopvang, waar kinderen vanaf 36 maanden voor 6 uur per dag terecht kunnen. Tenslotte is er een babylift, lopende band lift en kinderkaroussel.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: 7 uur per dag €49,- inclusief lunch en €45,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: 6 uur per dag €60,- inclusief lunch

Langlaufen

In Obertauern zijn twee loipes, die onderling met elkaar zijn verbonden via een enkel spoor dat dwars door het dorp loopt. Een van de loipes is 10 km lang en loopt op een hoogte tussen 1600 en 1740 m. De andere loipe is de World-Cup loipe en is hoger gelegen. Beide routes zijn vrij afwisselend en van redelijk niveau. Wintersport Obertauern is meer dan alleen skiën dus!

Pistes

In Obertauern kunt u genieten van 100 km aan piste. De liften sluiten allemaal naadloos op elkaar aan en om lange wachttijden hoeft u zich niet  druk te maken. Mocht u gebruik maken van de pittige piste bij de Zehnerkarbahn, dan kunt u soms wel te maken krijgen met wachttijden, aangezien dit een erg geliefde piste is. De Buckelhelling met g2-afdaling is alleen geschikt voor zeer ervaren skiërs. Rond het Seekarhaus vindt u veel blauwe pistes die dus meer geschikt zijn voor de beginners. Voor de skiërs met gemiddelde ervaring kan er in twee richtingen een rondje worden gemaakt in het skigebied en ook voor de liefhebbers van tiefsneeuw is Obertauern een ideale bestemming. Liefhebbers van alternatieve routes komen in Obertauern minder aan hun trekken. De populairste alternatieve route is de toerafdaling vanuit Seekareck naar Untertauern.

Skischolen

In Obertauern zijn maar liefst 5 skischolen waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen. Er zijn Nederlands- en Engelstalige skicursussen.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: €155,-
  • Privé skiles: €50,- per uur

Snowboarden

Wintersport Obertauern is een top vakantie voor de snowboarders. Er is een funpark voor de freestylers bij de Plattenkarlift en voor de Alpenboarders zijn er voldoende brede pistes beschikbaar.

Vervoer

Obertauern ligt op een afstand van 1011 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog 20 minuten rijden. Er rijdt 8 keer per dag een skibus (gratis voor gasten) tussen Tweng, Obertauern en Radstadt. Het treinstation Radstadt ligt op 22 km afstand.

Wandelen

Er is een mooie wandelroute die leidt tot het Seekarhaus op een hoogte van 1797 m. U bevindt zich midden in het skigebied en kunt onderweg genieten van een prachtig uitzicht. Als u alle wandelroutes wilt weten, dan kunt u bij de VVV een wandelkaart halen.