Rauris

Rauris

Het dorp Rauris stond ooit bekend als het gouden stadje. Rauris heeft deze naam te danken aan het feit dat hier veel goudgravers zijn geweest om hun geluk te zoeken. De goudindustrie bloeide vooral in de vijftiende eeuw.

Reisaanbieders wintersport Rauris

Snowtime de Jong Intra Vakanties Arke
Snowtime Travel logo  logo de Jong Intra Vakanties  
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

In Rauris wordt van alles en nog wat georganiseerd en ook op het gebied van de après-ski is er genoeg te beleven. Veel snowboarders maken plezier in een bar bij de Wetterkreuzlift op de Heihalm.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, concertzaal, fitness centrum, massages, paragliding, restaurants, sauna, squash, tennis en volksmuseum.

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden zijn van harte welkom op de skikinderopvang voor maximaal 3 uur per dag. Verder is er een babylift, lopende band lift en kinderkaroussel.

Langlaufen

Voor de liefhebbers van langlaufen zijn er in Rauris vijf dubbel gespoorde loipes. Het Seidwimkltal achter Rauris-Wörth is een echt langlaufparadijs. Bij de VVV kunt u een gedetailleerd routeboekje kopen voor dit gebied.

Pistes

Er voeren vanuit het dal twee liften het skigebied in. Het hooggelegen skigebied beschikt over een paar liften en daarboven zijn ook nog een paar liften. Vanaf de hooggelegen pistes heeft u een schitterend uitzicht op de rotstoppen van de Hohe Tauern. Via een rode of zwarte afdaling kunt u weer terug skiën naar het dal. Vanaf het bergstation op de Reisrachkopf gaat er een off-piste afdaling van 1200 m naar Rauris-Wörth. De skibussen brengen de tiefsneeuwliefhebbers naar Rauris. Voor gezinnen met kinderen zijn de liften onder de boomgrens geschikter, want deze leiden naar zachtglooiende pistes op de oostelijke en noordelijke hellingen van de bergen. De skischolen in Rauris beschikken over speelterreinen en lopende bandliften en zijn dus goed ingesteld op gezinnen met kinderen.

Skischolen

In Rauris zijn 3 skischolen waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen. Er zijn Nederlands- en Engelstalige skicursussen.

Snowboarden

Voor de snowboarders is er een funpark met boardercross en een halfpipe van 20 m lang in het Heimalmgebied.

Vervoer

Rauris ligt op een afstand van 1011 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog 45 minuten rijden. De skibus (gratis voor gasten) rijdt 12 keer per dag. Het treinstation Taxenbach ligt op 10 km afstand.

Wandelen

Rondom Rauris zijn gemarkeerde wandelwegen aangelegd. Bij de VVV kunt u een routekaartje kopen met beknopte routebeschrijvingen. U kunt in de zijdalen van Rauris heerlijk van de rust en stilte genieten. De Karalm (1413 m) is het hoogste bereikbare punt voor wandelaars. Er worden vanuit het dorp ook regelmatig wandelingen georganiseerd.