St. Johann im Pongau

St. Johann im Pongau

St. Johann im Pongau ligt aan de rand van het uitgestrekte Salzburger Sportwelt op een hoogte van 600 m en telt 10.500 inwoners. St. Johann im Pongau is de grootste plaats van het Salzburger Sportwelt. Op ongeveer 3 km afstand, ten zuiden van St. Johann im Pongau, liggen de dorpjes Plankenau en Alpendorf. Terwijl in Alpendorf alles om de wintersport draait, lijkt St. Johann im Pongau meer op een alledaagse Oostenrijkse provinciestad.

Reisaanbieders wintersport St. Johann im Pongau

Sunweb Arke de Jong Intra Vakanties
Sunweb logo    logo de Jong Intra Vakanties
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Het dorp is erg in trek bij families die lekker willen genieten van een welverdiende wintersportvakantie. Het geweldige skigebied heeft ook voor snowboarders genoeg te bieden. Wat dacht u van 3 halfpipes, 6 funparks, 2 quarterpipes en een boardercross? In het centrum zijn een aantal restaurants, bars en een discotheek, maar de echte après-skiërs kunnen het beste gaan feesten in Alpendorf.

Après-ski en ander plezier

Voor de gezelligste après-ski gelegenheden kunt u het beste naar Alpendorf. Populaire après-ski gelegenheden zijn o.a. de Tenne en de Almi Schirmbar. Verder zijn er diverse rodelbanen en is er een schaatsbaan.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, bioscoop, casino, concertzaal, disco’s, fitness centrum, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants, sauna, solarium en tennis.

Kinderen

Kinderen vanaf 12 maanden kunnen 6 uur per dag naar de kinderopvang. Bovendien is er voor kinderen vanaf 36 maanden 6 uur per dag skikinderopvang. Verder is er een kinderkaroussel en een lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: 6 uur per dag €57,- inclusief lunch
  • Skikinderopvang: 4 uur per dag €73,- exclusief lunch

Langlaufen

Er is een langlaufroute langs de Salzach, een middelzware loipe van St. Johann naar Alpendorf en een eenvoudige loipe van 2 km lang bovenaan de gondel.

Pistes

Achter de kerk van St. Johann im Pongau gaat een lift omhoog naar de 1200 m hoge Hahnbaum. Op voorwaarde dat er voldoende sneeuw ligt, kunnen de ervaren skiërs daar met diverse liften naar andere mooie hellingen. De blauwe pistes zijn niet echt eenvoudig voor beginnende skiërs. Voor hen zijn er twee oefenliften onderaan de helling. U kunt trouwens in Alpendorf ook heel wat kilometers skiën. Zo kunt u skiën naar Wagrain en vervolgens verder richting Flachau. Dit is het populaire Drei-Täler-traject.

Skischolen

In St. Johann im Pongau zijn 3 skischolen waar u een skicursus kunt volgen. Bovendien is het mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: €168,-
  • Privé skiles: €53,- per uur

Snowboarden

Bij de Gernkogellift vindt u een mooi funpark met o.a. een wedstrijdhalfpipe van 100 m lang.

Vervoer

St. Johann im Pongau ligt op een afstand van 982 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog maar 10 minuten rijden. Er rijdt meerdere keren per dag een skibus, die gratis is voor gasten. St. Johann im Pongau heeft een eigen treinstation.

Wandelen

Leuke wandelingen die u hier kunt maken zijn o.a. de Rettenstein-ronde en de wandeling langs de boerderij Zacherleggut.