Fulpmes

Fulpmes

Fulpmes ligt op een hoogte van 937 m en telt ongeveer 4000 inwoners. Karakteristiek voor deze streek is o.a. het gietijzer, dat vaak is verwerkt in de inrichting van gebouwen. Wintersport Fulpmes is vooral een geschikte vakantie voor families.

Reisaanbieders wintersport Fulpmes

de Jong Intra Vakanties Arke VakantieXperts
logo de Jong Intra Vakanties    VakantieXperts
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Fulpmes heeft een levendige en gezellige après-ski. Het gebied kent 10 berghutten en bij het dalstation vindt u het Schlusslicht. In het dorp zelf vindt de après-ski vooral plaats in Leo’s Stadl en de Kuhstall.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, bioscoop, fitness centrum, kunstgalerie, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants, sauna, solarium, tennis en theater.

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden kunnen 5 uur per dag naar de skikinderopvang. Bovendien is er een kinderkaroussel en lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang

Skikinderopvang: €32,- inclusief lunch en €26,- exclusief lunch.

Langlaufen

U kunt in het Stubaital volop langlaufen. Er liggen diverse loipes richting Neustift en Mieders. In het dal is in totaal 68 km aan loipes en hoger in het berggebied 62 km.

Pistes

Het skigebied Schlick 2000 is geschikt voor ieder type skiër, van beginner tot zeer ervaren. De beginnende skiërs kunnen terecht op de brede blauwe pistes en voor de ervaren skiërs zijn er pittige afdalingen en ongeprepareerde routes. De echte cracks kunnen de steile buckelpiste proberen. De sneeuwcondities op de noordelijk gelegen pistes zijn tot ver in het seizoen uitstekend. Met de Stubaier Superskipass kunt u ook gebruik maken van de omliggende skigebieden Serles, Elfer en de Stubaier Gletsjer.

Skischolen

In Fulpmes zijn 2 skischolen waar u terecht kunt voor het volgen van een skicursus of privé skilessen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: € 152,-
  • Privé skiles: € 55,- per uur

Snowboarden

In het skigebied Schlick 2000 is voor de liefhebbers van snowboarden een funpark.

Vervoer

Fulpmes ligt op een afstand van 903 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het dan nog 15 minuten rijden. Ieder half uur rijdt er een skibus, die gratis is voor gasten. Fulpmes heeft een eigen treinstation.

Wandelen

Fulpmes is een prima uitvalsbasis voor wandelingen door het Stubaital. U vindt hier in totaal maar liefst 70 km aan wandelpaden. De meeste loipes hebben een parallel lopend pad die door wandelaars kan worden gebruikt.