Ehrwald

Ehrwald

Het dorp Ehrwald ligt aan de voet van de Zugspitze en is een zeer familievriendelijk wintersportdorp. Ehrwald ligt op een hoogte van 1000 m en telt ongeveer 2500 inwoners. Veel mensen komen die hier eens zijn geweest, kiezen vaker voor wintersport Ehrwald en komen nog een of meerdere keren terug in dit charmante en gemoedelijke plaatsje. Ehrwald ligt als het ware ingeklemd tussen een riviertje en een berg. Geniet hier ook vooral van de prachtige natuur!

Reisaanbieders wintersport Ehrwald

Bizztravel Arke Prijsvrij
Bizztravel-Wintersport    Prijsvrij
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Voor een bruisende après-ski is zeker niet kenmerkend voor wintersport Ehrwald, maar in de paar kleine kroegjes die er zijn, kan het best gezellig zijn. Een ander leuk uitstapje na het skiën is bijvoorbeeld het Heimatmuseum. Verder is er een openbaar zwembad met sauna.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, concertzaal, fitness centrum, kunstgalerie, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants, solarium, tennis en volksmuseum.

Kinderen

Er is kinderopvang voor kinderen voor zes uur per dag en skikinderopvang voor kinderen vanaf 36 maanden voor zes uur per dag. Daarnaast is er een lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: € 57,- inclusief lunch en € 45,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: € 57,- inclusief lunch en € 45,- exclusief lunch

Langlaufen

Er is een langlaufloipe op de Ehrwalder Alm waar in ieder geval tot maart sneeuw ligt. Deze loipe is ook aangesloten op het gebied van Leutasch, een ander prachtig langlaufparadijs. Er zijn in de omgeving verbindingen gemaakt tussen de loipes van Ehrwald, Lermoos, Biberwier en een aantal andere dorpen.

Pistes

Schischaukel Berwangertal is een overzichtelijk en toegankelijk skigebied en ideaal voor beginnende skiërs. Met de lift vertrekt u uit het dorp en de piste eindigt vervolgens bij u voor de deur. Als u het liefst een pittige piste wilt, dan kunt u met de stoeltjeslift naar de Oberen Rastkopf, aan de andere kant van het dorp.

Skischolen

In Ehrwald zijn twee skischolen waar u terecht kunt voor het volgen van een skicursus of privé skilessen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: € 150,-
  • Privé skiles: € 40,- per uur

Snowboarden

Voor de snowboarders is er een funpark op de Zugspitze en een funpark op de Ehrwalder Alm, het Betterpark.

Vervoer

Ehrwald ligt op een afstand van 827 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het dan nog  een uur rijden. Ieder uur rijdt er een skibus die gratis is voor de gasten. Ehrwald heeft een eigen treinstation.

Wandelen

U kunt prachtige wandelingen maken in de natuurrijke omgeving van Ehrwald. In het dal is genoeg moois te zien en de echte fanatieke wandelaars kunnen pittige wandeltochten maken op grote hoogtes. Kijk ook eens bij het mooie Seebenmeer.