Zams, Landeck en Fliess

Zams, Landeck en Fliess

Samenvatting wintersport Zams, Landeck en Fliess

  • Overzichtelijk skigebied
  • Goedkoper dan de plaatsen in de omgeving
  • Goed te bereiken met de auto

Onder het gebied Venet Region vallen 3 dorpen, Zams, Landeck en Fliess. De dorpen liggen op een hoogte van 767-1138 m en in totaal wonen er ruim 17000 mensen. De grootste plaats is Landeck, gevolgd door Zams en het hoger gelegen Fliess. Alle dorpen zijn in Tiroolse stijl gebouwd en veel kerken en andere historische gebouwen herinneren aan vroeger tijden.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

In Zams, Landeck en Fliess moet u geen uibundige après-ski verwachten. Wel zijn er gezellige berghutten waar u een lekkere maaltijd en een drankje kunt nuttigen. In de dorpjes zijn enkele café’s en schirmbars waar u op uw gemak bij kunt komen van de dag onder het genot van een lokaal gestookte schnap. Tenslotte is het kasteel in Landeck ook zeker een bezoekje waard.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, casino, concertzaal, disco, fitness centrum, massages, overdekt zwembad, paragliding, sauna, solarium, squash, tennis en volksmuseum.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen 4 uur per dag naar de kinderopvang. Bovendien is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 36 maanden voor 4 uur per dag. Tenslotte is er een lopende band- en babylift.

Langlaufen

In het natuurpark Kaunergrat zijn diverse langlaufloipes. Er zijn 4 hoogteloipes met een totale lengte van 22 km.

Pistes

Vooral families met kinderen zullen zich in dit skigebied uitstekend vermaken. Zo is er voor de kinderen bijvoorbeeld Tobi’s Kinderpark, waar kinderen vanaf 2 jaar zich kunnen vermaken met o.a. ravotten, spelen en natuurlijk leren skiën. Ondertussen kunnen de ouders lekker skiën in het overzichtelijke skigebied. Ervaren wintersporters kunnen extra kilometers maken in de omliggende gebieden.

Skischolen

In Zams, Landeck en Fliess zijn 2 skischolen waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 12 uur: € 140,-
  • Privé skiles: € 45,- per uur

Snowboarden

De freeride omstandigheden zijn uitstekend, dus snowboarders kunnen zich hier prima vermaken. Verder is er bij de Hüttenlift een funpark met diverse jumps, slides en een big air bag. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier volop plezier beleven.

Vervoer

Zams, Landeck en Fliess liggen op een afstand van 866 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog maar 5 minuten rijden. De skibus rijdt 20 keer per dag en is gratis voor gasten. Er is ook een treinstation.

Wandelen

De echte getrainde wandelaars kunnen rondom het dal van Landeck via de ruïne Schrofenstein helemaal naar Perfuchsberg wandelen. Deze tocht duurt ongeveer 5 uur. Daarnaast is de bergwandelweg naar Schloss Landeck ook zeker de moeite waard. deze tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Veel wandelpaden liggen in het dal en een groot deel ligt in de omgeving van Landeck. In het natuurpark Region Kaunergrat boven Fliess, worden themawandelingen met gids georganiseerd. Bij de VVV kunt u terecht voor wandelkaarten.