Wald en Königsleiten

Wald en Königsleiten

Königsleiten is een romantisch en levendig plaatsje met 1250 inwoners. Gezien het feit dat het dorp op een hoogte ligt van 1600 m, zijn de pistes rondom het dorp heel sneeuwzeker. Het is een typisch wintersportdorpje en de vele chalets geven het dorp een sfeervol aanzien. Königsleiten is van alle gemakken voorzien en ook wat betreft de après-ski zult u zich hier geen moment vervelen.

Reisaanbieders wintersport Königsleiten

Sunweb Arke de Jong Intra Vakanties
 Sunweb logo    logo de Jong Intra Vakanties
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk De Nederlandse invloeden zijn hier goed te merken, maar overheersen net wat minder dan in het buurdorp Gerlos. Het dorp Wald is een rustig authentiek plaatsje aan de bosrand. Wald ligt op een hoogte van 900 m en daarmee dus een stuk lager dan Königsleiten. Er rijdt een skibus tussen Wald en Königsleiten.

Après-ski

Liefhebbers van de après-ski kunnen in Königsleiten o.a. naar de Schirmbar, de Kings of discotheek Goah. De après-ski in Wald stelt niet veel voor. Wel is er een prachtig zwembad en even buiten Wald vindt u de beroemde Krimmler watervallen.

Faciliteiten

ballonvaart, bars, bibliotheek, disco’s, massages, paragliding, restaurants, sauna, solarium en zwembad.

Kinderen

Kinderen kunnen 5 uur per dag naar de skikinderopvang. Bovendien is er een kinderkaroussel en een lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

Skikinderopvang: 4 uur per dag € 44,- inclusief lunch en € 33,- exclusief lunch

Langlaufen

Langlaufers kunnen beter terecht in Wald dan in Königsleiten. Wald heeft een aantal kilometers loipe. Bovendien is Wald aangesloten op de Pinzga loipe.

Pistes

De pistes van Königsleiten zijn zeer sneeuwzeker en aangesloten op de Zillertal Arena. U kunt zelfs via Gerlos naar Zell skiën. De pistes zijn overwegend rood maar bij het dorp zijn ook oefenpistes. Voor de liefhebbers van tiefsneeuw zijn er ook genoeg mogelijkheden. De afdalingen richting Gerlos zijn rode en witte afdalingen en dus redelijk pittig. Wald beschikt niet over een eigen skigebied, dus als u daar uw verblijf heeft geboekt, zult u met de bus naar Gerlos of Königsleiten moeten.

Skischolen

In Wald/Königsleiten zijn 2 skischolen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 4 dagen, 16 uur: € 150,-
  • Privé skiles: € 58,- per uur

Snowboarden

Snowboarders zijn van harte welkom in de Zillertal Arena en er ligt een halfpipe tussen Gerlos en Königsleiten.

Vervoer

Königsleiten ligt op een afstand van 960 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het  dan nog een uur rijden. De skibus is gratis voor gasten en rijdt acht keer per dag de berg op en af. Königsleiten heeft een eigen treinstation.

Wandelen

Wandelaars kunnen zich uitstekende vermaken in Wald, aangezien het dorp aan de bosrand ligt. Een prima plek voor het maken van heerlijke wandelingen.