Brand

Brand

Het dorpje Brand ligt op een hoogte van 1050 m en heeft zich ontwikkeld van klein ingeslapen Alpendorpje tot een fantastische wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen en onervaren skiërs. Brand heeft ruim 700 inwoners. Ondanks het feit dat wintersport Brand zeker de moeite waard is, is het het dorpje nog niet echt ontdekt en heeft het zijn oorspronkelijke karakter gehouden. Met betrekking tot de karakteristieke kenmerken van Brand moet u o.a. denken aan prachtige oude boerderijen in chaletstijl.

Reisaanbieders wintersport Brand

Arke
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Wintersport Brand is plezier in een dorp dat wordt nog niet onder de voet gelopen door toeristen en dat betekent dat de après-ski hier vrij rustig is, maar zeker niet saai. De après-ski vindt in Brand plaats in Mühlebach Café Pub, Alpentenne en Heuboda. Van een klein dorpje als Brand zou u niet verwachten dat hier opvallend veel sportfaciliteiten en relaxmogelijkheden zijn. Denk o.a. aan een zwembad, sauna, Turks stoombad, tennishal, rodelbaan en kunstijsbaan. Daarnaast kunt u hier ook paardrijden in de manege of in de mooie natuur.

Faciliteiten

bars, disco, indoor tennis, massages en restaurants (12).

Freestyle

Gezien het feit dat het skigebied Brandnertal veel blauwe- en rode pistes kent, is het skigebied uitstekend geschikt voor beginnende- en licht gevorderde snowboarders. Daarnaast is er ook gedacht aan de ervaren snowboarders, want er is ook halfpipe met een lengte van 100 m en een funpark bij het bergstation van de Palüd kabelbaan.

Hutten en bergrestaurants Brand en omgeving:

 • Rufana Alp (Bürserberg);
 • Skihütte Fuchsbau (Bürserberg);
 • Berghof Melboden (Brand);
 • Monis Liftstüble (Brand);
 • Niggenkopf Stüble (Brand);
 • Palüdhütte (Brand);
 • Schattenlaganthütte (Brand).

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden kunnen 8 uur per dag naar de kinderopvang. Ook is er een kinderkaroussel, babylift en lopende band lift.

Langlaufen

Liefhebbers van langlaufen kunnen hier ook volop genieten. Aan beide kanten van de beek is een loipe van 12 km lang. Daarnaast begint er een middelzware loipe bovenaan de Niggenkopfbahn op een hoogte van ongeveer 1600 m. Deze loipe loopt langs het skigebied van Bürserberg tot op de laatste bergkam boven de snelweg Feldkirch-Bludenz. Ook kruist deze loipe nog een kunstmatig besneeuwde loipe van 3 km lang.

Enkele loipes in en rondom Brand:

 • Rona Panorama loipe Bürserberg/Tschengla (loipe met een lengte van 8 km die makkelijk is te doen).
 • Innertal loipe Brand (loipe met een lengte van 6 km die makkelijk is te doen. De route start in het centrum van Brand bij de manege).
 • Rondlopende loipe Bürs (loipe met een lengte van 4,5 km die makkelijk is te doen. De route start bij het transformatorstation).

Paardrijden:

 • Sporthotel Beck (Brand)
 • Auhof (Bürs)

Pistes

Er zijn twee stoeltjesliften aan beide uiteinden van het dorp die het skigebied ontsluiten. Het skigebied bevindt zich op een steile bergflank aan de westkant van het dorp. Er loopt een blauwe piste vanaf de Palüdalpe over de Gulma-bergkam naar de Niggenkopf, de noordelijke en meest sneeuwzekere kant van dit skigebied. Een lange rode piste daalt af naar de noordkant van het dorp. U kunt vanaf daar weer omhoog naar de Niggenkopf of verder skiën naar het dorp. Verder zijn er nog een aantal rode afdalingen die eindigen in het dorp. Als u een beginnende skiër bent en nog niet over de rode pistes durft, dan moet u aan het eind van de dag de lift nemen naar het dorp. In plaats van de lift te nemen, kunt u ook terug naar het dorp rodelen.

Sinds 2008 is Brandnertal verbonden met het skigebied Bürserberg, een kleiner skigebied  met evenveel blauwe als rode pistes. Behoort u tot de echte cracks? Loop dan eens binnen bij het lokale berggidsenbureau. De gidsen vertellen u graag waar u toerskitochten kunt maken in de omliggende bergen. Een absolute aanrader is de berg Schesaplana (2967 m) op de grens van Oostenrijk met Zwitserland. Tenslotte kunt u ook heliskiën vanuit Brand in Zwitserland.

Rodelbanen:

 • Rodelbaan Löcher (Bürserberg);
 • Rodelbaan Eggen (Brand);
 • Rodelbaan Schattenlagant (Brand);
 • Rodelbaan Schass/Glareu (Bürs).

Schaatsen & Curling

Wilt u eens iets anders dan skiën of snowboarden? Op de natuurijsbaan in Brand kunt u schaatsen of curling spelen. Voor de lokale bevolking en gasten is het schaatsen gratis. De ijsbaan is iedere dag geopend van half januari tot eind februari van 9:00 uur tot 18:00 uur.

Skischolen

Er zijn 3 skischolen in Brand waar u een skicursus kunt volgen. U kunt een keuze maken uit skischool Brandnertal, skischool snowsports Brandnertal en ski privé Brandnertal. Er zijn Engelstalig en Nederlandstalige cursussen.

Ski- en snowboardverhuur:

 • Muk Sport (Brand);
 • Sport & Mode Bertel (Brand);
 • Rental Shop Bertel (Brand);
 • Skiverleih Beck (Brand);
 • R-Sport (Bürserberg).

Snowboarden

Wintersport Brand heeft volop te bieden, met veel blauwe pistes, voor zowel de beginnende snowboarder als de snowboarder met enige ervaring. Voor de snowboarders met veel ervaring is er een halfpipe van 100 m lang en een funpark bij het bergstation van de Palüd kabelbaan.

Vervoer

Brand ligt op een afstand van 847 km vanaf Utrecht en 817 km vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer tien minuten rijden. Het treinstation Bludenz ligt op 10 km afstand.

Wandelen

Door het dal zijn verschillende mooie wandelpaden. Daarnaast is er een wandelpad dat het skigebied in gaat en gedeeltelijk langs de rodelbaan en de loipe loopt. Een absolute aanrader is de prachtige wandeling naar het bergmeer Lünersee. Het laatste stuk wordt afgelegd met een lift over een steile rotswand. Bij het VVV zijn wandelroutes te krijgen.

Dorpen in de omgeving

Bürserberg

Bürserberg ligt op een afstand van ongeveer vijf km van het grotere dorp Brand. Het dorp beschikt over een klein eigen skigebied, dat sinds 2008 aangesloten is op het skigebied van het buurdorp. Beide skigebieden staan bekend als zeer toegankelijk. De après-ski vindt hier voornamelijk plaats op de terrasjes en aan de bars van het handjevol hotels dat Bürserberg telt.