Brandnertal

Brandnertal

Het skigebied Brandnertal ligt in het uiterste westen van Oostenrijk. Met wintersport Brandnertal zult u volop skiplezier beleven. Dit prachtige dal is vernoemd naar het boerendorpje Brand. Het skigebied en het plaatsje Brand is vooral erg in trek onder beginnende skiërs en gezinnen met kinderen. Er is hier zelfs een speciaal animatieprogramma voor oma’s en opa’s met kleinkinderen. Terwijl u lekker aan het skiën bent, kunnen de kleinkinderen zich vermaken met diverse activiteiten. Denk o.a. aan het bezoeken van een boerderij of pizzabakken. Daarnaast is er voor families met kinderen een interessante korting, want alleen het eerste kind betaalt het reguliere tarief. Voor ieder volgend kind betaalt u dan het zogenaamde Bambini tarief. Daardoor bespaart u dus flink wat geld. In Brand is een kleine sleeplift die is bedoeld om het skiën onder de knie te krijgen, dus ideaal voor beginners. U zult zich geen moment vervelen in skigebied Brandnertal.

Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Zoals gezegd is Brand erg populair onder gezinnen met kinderen en beginnende skiërs. Veel mensen die hier een keer zijn geweest, gaan er meestal vaker heen. Behalve prachtig skiën kunt u hier ook heel goed langlaufen op de sneeuwzekere loipes. U vindt de loipes in de hoger gelegen gebieden.

Enorme afdaling

Het prachtige skigebied Brandnertal bevindt zich op en om de imposante Pälüdalpe. Op een hoogte van 1920 m aan de oostkant van de Gulmakamm vindt u een aantal mooie pistes. Voor gevorderde skiërs is de steile afdaling aan de noordzijde tussen de Gulamkamm en het Lorenzital aan te bevelen. Dit is een enorme afdaling en een genot voor de ervaren skiërs. U vindt aan het eind van dit traject een wedelpiste waar altijd prima sneeuw ligt. Vervolgens loopt er vanaf daar een slingerende piste die eindigt bij het station Eggen op een hoogte van 1270 m.

Prachtig uitzicht

De Gulma-lift brengt u naar een hoogte van 1800 m, waar een rode afdaling begint. Deze afdaling voert u terug naar het dalstation of iets verder naar Eggen. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht. Er loopt een blauwe piste vanaf het bergstation naar de knusse Palüdhütte. Sinds 2008 is het skigebied van Brand verbonden met het skigebied van Bürserberg. Bürserberg is een vrij bescheiden skigebied dat met name voor beginnende skiërs zeer geschikt is.

Liefhebbers van langlaufen kunnen terecht op 15 km lange loipes in het dal bij Brand en de 6 km lange panoramaroute, die vanaf het bergstation van de Niggenkopf-baan naar de Furkla-alp loopt. Verder vindt u op het hoogplateau Tschengla (1250 m) bij Bürserberg nog 15 km aan loipe. Daarnaast is hier ook de natuurlijke rodelbaan (3 km) naar Martin.

Informatie over skigebied Brandnertal:

 • hoogte: 1000-2000 m;
 • pisterestaurants: 8;
 • seizoen: 7 december tot 6 april;
 • beginners: afdaling vanaf het middenstation Tannleger, 2 km;
 • gevorderden: afdaling Lorenzital, 2,5 km;
 • Langste piste: afdaling van Palüd naar het dal, 5,5 km rode piste;
 • freestylers & freeriders: 1 funpark, tables, kickers, rails, boxes en quarterpipe;
 • aantal km piste: 55 (22 km blauw, 30 km rood en 3 km zwart);
 • aantal skiliften: 14 (5 sleepliften, 6 stoeltjesliften en 3 gondelliften);
 • skiverhuur bij dalstation;
 • gratis parkeren bij dalstation;
 • skibus.

Prijzen skipas 2024/2025 op basis van zes dagen:

 • Volwassenen: € 338,50.
 • Kinderen: € 194,50.

Dorpen in skigebied Brandnertal

Brand

Het dorpje Brand ligt op een hoogte van 1050 m en heeft zich ontwikkeld van klein ingeslapen Alpendorpje tot een fantastische wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen en onervaren skiërs. Brand heeft ruim 700 inwoners. Ondanks het feit dat Brand zeker de moeite waard is voor een wintersportvakantie, is het het dorpje nog niet echt ontdekt en heeft het zijn oorspronkelijke karakter gehouden. Met betrekking tot de karakteristieke kenmerken van Brand moet u o.a. denken aan prachtige oude boerderijen in chaletstijl.