Vakantieregio Imst

Vakantieregio Imst

Skigebied Imst heeft alles wat u van een wintersportvakantie in Oostenrijk mag verwachten. Denk hierbij o.a. aan uitstekende pistes, korte wachttijden en prima skigebieden in de omgeving. Imst is een ideale wintersportbestemming voor gezinnen met kinderen, aangezien de kinderen kunnen skiën op de kindvriendelijke Hoch-Imst, maar u kunt ook een dagje naar het skigebied Arlberg of Pitztal. U kunt met de Pitztal Regioskipas zowel in Imst skiën als in de skigebieden van het Pitztal. Als u van rust houdt, dan heeft u waarschijnlijk voldoende aan Hoch-Imst.

Reisaanbieders skigebied Imst

Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Er is zelfs een speciaal afgescheiden kinderskigebied voor de kleintjes. Hier kunnen zij op een makkelijke helling het skiën leren. Dit skigebied vindt u bij het dalstation van de stoeltjeslift in Hoch-Imst. De moderne sneeuwkanonnen zorgen er voor dat de zonnige hellingen van het Hoch-Imster skigebied tot aan het voorjaar van uitstekende sneeuw zijn voorzien.

Skiën op een van de langste nachtpistes van Europa

Lijkt het u leuk eens in het donker te skiën op een verlichte piste? Dan komt dat goed uit, want u vindt hier, met een lengte van 4 km, een van de langste nachtpistes van Europa. Bovendien kan hier ook met behulp van kunstlicht ’s avonds worden gerodeld. Als u op zoek bent naar echt spektakel, dan kunt u ’s avonds ook  nog een rit maken in de Alpine Coaster, een Alpenachtbaan met een lengte van 3,5 km met onderweg extreme bochten, sprongen en golven.

Informatie over de pistes

Imst:

  • hoogte: 850-2100 m;
  • pisterestaurants: 5;
  • seizoen: 15 december tot 1 april;
  • nachtskiën: 4 km;
  • aantal km piste: 9 (4 km blauw, 3 km rood en 2 km zwart);
  • aantal skiliften: 4 (2 sleepliften en 2 stoeltjesliften);
  • skidepot en gratis parkeren bij het dalstation;
  • skibus.

Dorpen in skigebied Vakantieregio Imst

Imst

De stad Imst ligt precies op de plek waar Gurltal en het Inntal bij elkaar komen. imst is omgeven door glinsterende meren en majestueuze bergen en daarom een perfecte plaats om even helemaal tot rust te komen. Verder is Imst omringd door de de leuke dorpjes Karres, Imsterberg, Karrösten, Tarrenz, Nassereith, Roppen, Mils bei Imst en Schönwies.