Imst

Imst

De stad Imst ligt precies op de plek waar Gurltal en het Inntal bij elkaar komen. Imst ligt op een hoogte van 826 m en heeft 9500 inwoners. De stad is omgeven door glinsterende meren en majestueuze bergen en daarom een perfecte plaats om even helemaal tot rust te komen. Verder is Imst omringd door de de leuke dorpjes Karres, Imsterberg, Karrösten, Tarrenz, Nassereith, Roppen, Mils bei Imst en Schönwies. Imst heeft een eigen skigebied (Hoch-Imst) dat met name zeer geschikt is voor families met kinderen. Bovendien vindt u hier vele kilometers loipe en wandelroutes. Tenslotte heeft Imst een overdekte kunstijsbaan.

Reisaanbieders wintersport Imst

Kras Snowtime
 Kras-logo  Snowtime Travel logo
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Imst is voor wintersportbegrippen een behoorlijk grote plaats. Daarom is hier op het gebied van de après-ski ook genoeg te beleven.

Faciliteiten

bars, bioscoop, concertzaal, disco’s, fitness centrum, kunstgaleriën, massages, overdekt zwembad, paragliding, sauna, squash, tennis, theater en volksmuseum.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen naar de kinderopvang of de skikinderopvang. Verder is er een babylift en lopende band lift.

Langlaufen

De regio Imst biedt volop mogelijkheden voor de liefhebbers van langlaufen. Een populaire route is bijvoorbeeld de 25 km lange Gurgltalloipe. Andere bekende routes zijn de loipe in Hoch-Imst (2,5 km), Teilwiesen loipe (6 km), loipe in de Imster Au (2,5 km), loipe Inntal Mils/Schönewies (5,5 km), Sonnenloipe (3 km), Rossbachloipe (1 km) en de Moosrunde (1 km). Voor zowel de beginners als de gevorderden zijn er hier volop mogelijkheden om te genieten van langlaufen.

Pistes

Zoals al eerder aan de orde kwam, is Imst een ideaal skigebied voor gezinnen met kinderen, want u vindt hier veel eenvoudige tot middelzware afdalingen. Vanwege de aanwezigheid van sneeuwkanonnen, ligt hier altijd voldoende sneeuw.

Skischolen

Er zijn 2 skischolen in Imst waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen. Er zijn Nederlands- en Engelstalige skicursussen.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen: € 130,-
  • Privé skiles: € 50,- per uur

Snowboarden

Snowboarders kunnen lessen volgen in Hoch-Imst.

Vervoer

Imst ligt op een afstand van 848 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog slechts 5 minuten rijden. Imst heeft een eigen treinstation.

Wandelen

De omgeving van Imst is een prachtig gebied voor het maken van wandelingen. Er zijn diverse gemarkeerde wandelroutes te vinden en tot eind maart kunnen er ook wandeltochten met een gids worden gemaakt, zoals o.a. fakkelwandelingen.