Fontanella

Fontanella

Fontanella ligt op een hoogte van 1200 m en telt 460 inwoners. Met wintersport Fontanella gaat u genieten in een rustig pittoresk dorpje met een gezellige sfeer. Fontanella beschikt niet over een eigen skigebied, maar in Faschina heeft u sleep- en stoeltjesliften tot uw beschikking waarmee u toegang heeft tot ongeveer 13 km aan pistes. Dit skigebied is vooral ideaal voor beginners en gevorderden kunnen uitdaging vinden in Damüls waar ruim 100 km aan pistes ligt. In het centrum van Fontanella vindt u o.a. bars, wellnessfaciliteiten, supermarkt, kinderopvang en een skischool. Voor meer uitbundige après-ski kunt u het beste naar Damüls gaan.

Reisaanbieders wintersport Fontanella

Chalet.nl
logo Chalet.nl
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Met betrekking tot de après-ski is Fontanella een vrij rustig dorpje. Wilt u toch graag flink doorfeesten, dan kunt u het beste uitwijken naar Damüls.

Faciliteiten

bars (3), bibliotheek, massages, restaurants (8), sauna en solarium.

Freestyle

Faschina beschikt over uitstekende oefenpistes die geschikt zijn voor beginnende snowboarders. de ervaren freestylers kunnen aan hun trekken komen in Damüls.

Langlaufen

In Fontanella zelf is voor langlaufers weinig plezier te beleven, maar zij kunnen wel uitwijken naar het dorpje Sonntag dat onder Fontanella ligt. Hier ligt een prachtige loipe met een lengte van 16 km die loopt van gargella, via Sonntag naar Buchboden. Deze loipe is eenvoudig tot middelzwaar.

Pistes

Skiliften zult uj niet vinden in Fontanella zelf, maar Faschina, dat heel dichtbij ligt, beschikt over stoeltjes- en sleepliften die enkele lange afdalingen ontsluiten. Gevorderde skiërs vinden voldoende uitdaging in Damüls.

Skischolen

In Fontanella is 1 skischool waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen zijn Engelstalig en Nederlandstalig.

Vervoer

Fontanella ligt op een afstand van 851 km vanaf Utrecht en 820 vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een half uur rijden. Ieder uur of twee uur rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Bludenz ligt op 25 km afstand.

Wandelen

Veel sneeuwvrije wandelroutes zult u niet vinden in Fontanella, maar rondom het dorp zijn wel mogelijkheden om te wandelen. U kunt het beste even naar de plaatselijke VVV voor meer informatie.