Mellau

Mellau

Het dorpje Mellau heeft ongeveer 1350 inwoners en ligt op een hoogte van 750 m. De fraaie, historische huizen lijken als jaarringen om de kerk te zijn gegroeid. Mellau ligt er echt idyllisch bij en commercie en toerisme hebben er niet voor kunnen zorgen dat het Brengenzerwald van haar pastorale karakter werd beroofd. Geniet van wintersport Mellau.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Met wintersport Mellau gaat u niet geconfronteerd worden met een zeer uitbundig nachtleven, maar het is wel een gezellig en knus dorp. Wilt u een bezoekje brengen aan een bar in Mellau? Dan kunt u kiezen uit o.a. Bärenhöhle, Metzgerstüble, Piano Bar, Weinstadl en s’ Bärle. Breng eens een bezoekje aan het folkloristische museum en de plaatselijke Sennerei, een alpenboerderij waar kaas wordt gemaakt.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, solarium, massages, overdekt zwembad, tennis, restaurants en thermaalbad.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen 7 uur per dag naar de kinderopvang. Daarnaast is er een kinderkaroussel, babylift en lopende band lift.

Langlaufen

In Mella is een 13 km lange dubbel gepoorde loipe die loopt van Mellau naar Schnepfau. Voor de gevorderde langlaufers is er een loipe met behoorlijk steile stukken.

Pistes

Er gaat een cabinebaan vanuit het dorp naar boven en bij het bergstation (1400 m) bevinden zich twee bergrestaurants. Via diverse liften kunt u de zwarte- en rode pistes bereiken. Bovendien is er ook nog een mooie ongeprepareerde piste. Onderaan de sleeplift op de Suttis Alpe begint een rode afdaling van 7 km lang door het bos naar Mellau. Sinds een paar jaar verbindt de Elsenkopflift de skigebieden van Mellau en Damüls. Door deze verbinding is er een groot skigebied ontstaan. Tenslotte is er in het dorp een babylift en een korte sleeplift met een blauwe en rode piste.

Skischolen

In Mellau is één skischool (skischüle Mellau) waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen. De skicursussen zijn Engelstalig.

Snowboarden

In Mellau is een klein funpark met een halfpipe van 60 m lang bij de Hasenlift. Iedere avond is deze tot 22.00 uur verlicht.

Vervoer

Mellau ligt op een afstand van 824 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog 40 minuten rijden. De skibus (gratis voor gasten) rijdt om de 20 minuten. Het treinstation Bregens ligt op 30 km afstand.

Wandelen

Er zijn verschillende wandelpaden waar u wandelingen van hooguit een uur kunt maken.

Dorpen in de omgeving

Egg

Egg is de grootste gemeente van het Brengenzerwald en het stadsdeel Grossdorf heeft zich weten te ontwikkelen tot een geliefde en aantrekkelijke plek voor bezoekers. Het voordeel van wintersport in Egg is het feit dat de prijzen er relatief laag zijn, maar dit geldt ook voor andere dorpen in het Brengenzerwald.

Rondom Egg zijn goede mogelijkheden om te skiën, rodelen en langlaufen. In het dorp zijn prima accommodaties, restaurants en een aantal après-ski gelegenheden. Bovendien is er kinderopvang. Ga eens bij Egg naar boven en geniet van het mooie uitzicht op de charmante huisjes bij Schetteregg.

Schwarzenberg

Schwarzenberg is bekend vanwege de World-Cup-afdaling, maar daarnaast is het ook een leuk dorpje met genoeg faciliteiten en ouderwetse gezelligheid. U kunt er skiën, langlaufen en rodelen en er zijn diverse verblijfsmogelijkheden.