Lech am Arlberg

Lech am Arlberg

Lech am Arlberg heeft een leuke après-ski. Zo zijn er veel parasolbars te vinden waar vaak bandjes optreden. Daarnaast zijn er nog een aantal disco’s, een bioscoop en een Heimatmuseum. Tenslotte worden er excursies naar Zürich georganiseerd.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Faciliteiten

bars, bibliotheek, disco’s, fitness centrum, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants, sauna, skimuseum, solarium, squash, tennis en volksmuseum.

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden kunnen 6 uur per dag naar de kinderopvang. Daarnaast is er voor kinderen vanaf 36 maanden skikinderopvang voor 6 uur per dag. Tenslotte is er een kinderkaroussel, lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: 6 uur per dag €65,- inclusief lunch en €55,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: 6 uur per dag €65,- inclusief lunch en €55,- exclusief lunch

Langlaufen

Er loopt een loipe van Lech naar Zug die niet al te zwaar is. Daarnaast is er een korte oefenloipe die langs de rand van het dorp loopt.

Pistes

Het skigebied van Lech bestaat uit vier bergen, waarvan twee aan weerszijden van het dorp. Lech heeft veel blauwe pistes. Aan de ene kant van het dorp kunt u tot de Kriegerhorn (2178 m) en Zuger Hochlicht (2377 m) omhoog gaan en aan de achterkant liggen blauwe en zwarte pistes naar Zug. Aan de andere kant van Lech bevinden zich drie oefenpistes en twee cabinebanen naar de Rüfikopf (2350 m) en vanaf daar kunt u  over zwarte pistes terug skiën naar Lech.

Skischolen

In Lech am Arlberg zijn 3 skischolen waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €200,-
  • Privé skiles: op aanvraag

Snowboarden

Liefhebbers van snowboarden komen aan hun trekken in een ruim funpark, dat zich in Lech bevindt boven de Rüd-Hütte. Dit park heeft o.a. een 100 m lange wedstrijd halfpipe, een 360 graden funbox, projumps en slides. Er is ook een Air Parc van 1,2 km lang en er zijn diverse buckelpistes.

Vervoer

Lech am Arlberg ligt op een afstand van 861 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 25 minuten rijden. Iedere 10-30 minuten rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Langen am Arlberg ligt op 17 km afstand.

Wandelen

Vanuit Lech am Arlberg kunt u mooie wandelingen maken naar Stubenbach, Oberlech en Zug.