Lech, Oberlech en Zürs

Lech, Oberlech en Zürs

Arlberg is een zeer gevarieerd skigebied, dat ook wel bekend staat als het sneeuwmekka van de Alpen. De prachtige, sneeuwzekere pistes zijn voorzien van een liftennetwerk met een ruime hoeveelheid liften. Het skigebied beschikt over ruim 100 km pistes en bestaat uit de dorpen Lech, Oberlech, Zürs, Stuben, St. Christoph en St. Anton.

Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

U kunt met één skipas hier alles bereiken. De dorpen Lech en Zürs zijn de echte bakermat met betrekking tot het moderne skiën. De eerste skilessen werden in Zürs gegeven in 1906 en in 1937 werd de eerste sleeplift van Oostenrijk hier in gebruik genomen. Op dit moment staan de dorpen vooral bekend als dé wintersportdorpen van de Europese jetset en verschillende koningshuizen, waaronder het Nederlandse en Jordaanse.

Beleef een echt avontuur met heli-skiën

Wilt u liever geen tijd doorbrengen in de liften? Geen probleem, want dan is het zogenaamde heli-skiën in Lech en Zürs een uitstekend alternatief. Buiten de feestdagen en het weekend organiseert de skischool helikoptervluchten, die de maagdelijke tiefsneeuw in de omgeving beschikbaar maakt voor avontuurlijke en ervaren skiërs. Bij de plaatselijke VVV kunt u terecht voor een brochure, waarin u alles kunt lezen over deze bijzondere wintersportervaring.

In Lech en Zürs is van alles te beleven

Er is voor iedereen wat wils in Lech en Zürs en dat geldt ook zeker voor mensen die wel van een après-ski feestje houden. ’s Avonds en ’s nachts is er volop te beleven als de vele après-skibars, disco’s en eetgelegenheden open gaan. Met name Zürs staat bekend om uitstekende restaurants. Hier komen zowel liefhebbers van traditionele gerechten als de echte fijnproevers goed aan hun trekken. De liefhebbers van een avondje stappen kunnen trouwens ook in Oberlech terecht en het leuke is dat de kabelbaan terug naar Lech tot één uur ’s nachts in gebruik is.

Naast skiën en feesten bieden de dorpen nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u er schaatsen op de ijsbaan, paragliden vanaf toppen in de omgeving of een partijtje tennissen of squashen. Verder is het leuk eens een paardensledetocht te maken of gewoon lekker ouderwets te sleeën. Kort samengevat is er dus volop te beleven in deze dorpen.

Informatie over de piste

Lech & Zürs:

 • hoogte: 1450-2450 m;
 • pisterestaurants: 20;
 • seizoen: 6 december tot 27 april;
 • beginners: afdalingen bij de beginnerslift, 1 km;
 • gevorderden: afdaling Madlodloch, 5 km rode piste met een hoogteverschil van 990 m;
 • langste piste: afdaling Madlodloch, 5 km rode piste;
 • freestylers & freeriders: 1 funpark, freeride zone, freeride toegstaan;
 • aantal km piste: 189 (79 km blauw, 80 km rood en 30 km zwart);
 • aantal skiliften: 47 (13 sleepliften, 28 stoeltjesliften en 6 gondelliften);
 • skibus.

Skipassen en prijzen 2024/2025 (6-daagse skipas)

 • volwassenen: € 338,=
 • kinderen: € 197,=

Dorpen in skigebied Lech, Oberlech en Zürs

Lech am Arlberg

Lech am Arlberg heeft ondanks zijn luxueuze imago toch zijn familiaire karakter weten te behouden. Gezien het feit dat hier strenge bouwnormen gelden, kunnen grote toeristencentra het uitzicht niet verpesten.