Serfaus, Fiss & Ladis

Serfaus, Fiss & Ladis

Het skigebied Serfaus, Fiss en ladis ligt helemaal in het uiterste zuiden van Tirol, tegen het indrukwekkende decor van de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen. De dorpen Serfaus, Fiss en Ladis liggen op een plateau boven het Oberes Inntal in Tirol. Aangezien het plateau op het zuidoosten ligt, is het beschermd tegen de koude wind uit het noordwesten.

Reisaanbieders skigebied Serfaus, Fiss & Ladis

Snowtime Travel TUI
Snowtime Travel TUI
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Met gemiddeld 2000 zonuren per jaar, wordt dit plateau ook wel het Zonneplateau genoemd. Het skigebied Serfaus, Fiss en Ladis ligt op een hoogte van 1200-2800 m. Vanwege deze hoge ligging is het een sneeuwzeker gebied. In totaal is er 190 km aan piste, waarvan 41 blauw, 116 rood en 33 zwart, dus het gebied is geschikt voor iedereen.

Pistes in topconditie

Dag en nacht wordt er hard aan gewerkt om de in totaal 190 km aan pistes te onderhouden en als het nodig is dan zullen sneeuwinstallaties de pistes van extra sneeuw voorzien. De vele comfortabele kabelbanen en liften doen hun werk op een hoogte tussen 1200 en 2800 m. Gezien het vele aantal skiliften en kabelbanen, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u wordt geconfronteerd met lange wachttijden.

Een groot deel van de pistes valt onder de categorie middelzwaar en bieden veel afwisseling. Zo is er bijvoorbeeld de carvingpiste Lawens, waarop u extra wijde afdalingen kunt maken of wat dacht u van de 10 km lange Frommesafdaling? Het zijn zomaar een paar pistes uit het grote aanbod.

Als u tot de beginnende skiërs behoort en graag skiles wilt nemen, dan heeft u keuze uit een groot aanbod van skischolen. Een echte uitdagende piste voor de echte cracks is de Pezid-Vertikal, een afdaling met een hellingsgraad van maar liefst 67%. Deze zeer uitdagende afdaling behoort tot de drie steilste afdalingen van Oostenrijk.

Funsporten

Er is een uitgebreid loipenet met een totale lengte van maar liefst 135 km, waarvan 53 km skating en 20 km hoogteloipes, beide in alle moeilijkheidsgraden. Ook de snowboarders kunnen hier volop genieten, met diverse freeridehellingen en twee funparken. Funsportmateriaal kan worden gehuurd in het Take-Off-Center bij het Mittelstation Komperdell.

Informatie over de piste

Serfaus, Fiss & Ladis:

 • hoogte: 1200-2800 m;
 • pisterestaurants: 26;
 • seizoen: 6 december tot 22 april;
 • beginners: afdalingen Ladis en Gampen;
 • gevorderden: afdalingen Lazid-Nord, Hohe-Pleis, Tschein en Gfall, 15 km met een hoogteverschil van 450 m;
 • langste piste: afdaling Frommes, rode piste;
 • nachtskiën: dinsdag in Fiss, woensdag in Serfaus van 18:00 uur tot 23:00 uur;
 • off-piste: prima mogelijkheden in de omgeving van Lazidgebiet, Obere Scheid, Masnergebiet, Planseggebiet en aan de noordzijde van Fiss;
 • freestylers & freeriders: 7 funparks, kickers, tables, boxes, rails, freeride zone;
 • aantal km piste: 196 (47 km blauw, 121 km rood en 28 km zwart);
 • aantal skiliften: 39 (11 sleepliften, 16 stoeltjesliften, 11 gondelliften en 1 skitrein);

Prijzen skipas 2014/2015 (6-daagse skipas)

Ski 6:

 • volwassenen: € 247,- in het hoogseizoen en € 221,50 in het laagseizoen
 • kinderen: € 143,50 in het hoogseizoen en € 129,- in het laagseizoen (kinderen tot zes jaar hebben geen skipas nodig, mits onder begeleiding van een volwassene die een skipas koopt)

Serfaus Fiss & Ladis:

 • volwassenen: € 224,50 in het hoogseizoen en € 201,50 in het laagseizoen
 • kinderen: € 131,- in het hoogseizoen en € 115,- in het laagseizoen (kinderen tot zes jaar hebben geen skipas nodig, mits onder begeleiding van een volwassene die een skipas koopt)

Dorpen in skigebied Serfaus, Fiss & Ladis

Serfaus

Van de dorpen Serfaus, Fiss en Ladis is Serfaus het grootste dorp. Serfaus ligt op een hoogte van 1427 m en telt 1100 inwoners. De dorpsmetro, die op luchtkussens zweeft, vervoert de wintersporters naar het skiplezier en weer terug. Serfaus is aan de enerzijds een modern skidorp en heeft anderzijds de dorpssfeer weten te behouden. Denk hierbij o.a. aan de Romaanse klokkentoren.

Fiss

Fiss is van oorsprong een Romaans dorp. Het dorp ligt op een hoogte van 1436 m en heeft 1000 inwoners. Enkele kenmerken van Fiss zijn o.a. oude schuren met door de zon gekleurd hout, door fresco’s gesierde boerderijen en statige stenen huizen uit de 16e en 17e eeuw met erkers, rondboogpoorten, kleine ramen en gewelfde gangen.

Ladis

Ladis is een romantisch dorpje met 540 inwoners en ligt op een hoogte van 1200 m. Het dorp wordt beheerst door de burcht Laudegg, waarvan de fundamenten dateren uit de Romeinse tijd. Op de bevroren kasteelvijver is het altijd erg gezellig met klootschieters, schaatsers en spelende kinderen. In de winter heeft Ladis een knusse, idyllische aanblik.