Fiss

Fiss

Fiss is van oorsprong een Romaans dorp. Het dorp ligt op een hoogte van 1436 m en heeft 1000 inwoners. Enkele kenmerken van wintersport Fiss zijn o.a. oude schuren met door de zon gekleurd hout, door fresco’s gesierde boerderijen en statige stenen huizen uit de 16e en 17e eeuw met erkers, rondboogpoorten, kleine ramen en gewelfde gangen. Ouderdom is dus kenmerkend voor Fiss, maar de vakantiehuizen en door families gerunde hotels voldoen ruimschoots aan de moderne eisen van comfort. U kunt bij verschillende accommodaties skiën tot aan de voordeur.

Reisaanbieders wintersport Fiss

Snowtime Arke VakantieXperts
Snowtime Travel logo    VakantieXperts
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

De wintersportliefhebbers die ook van feesten houden, kunnen tijdens hun wintersport Fiss een gezellige après-ski beleven. Dinsdag is altijd dé dag voor de gezelligste après-ski, maar Fiss heeft meer te bieden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Nightflow, een virtuele wereldreis vanuit het perspectief van een adelaar? ook leuk is de Fisser Flieger, een soort deltavlieger waarmee u kunt ervaren hoe het is om zelf te vliegen. Dit toestel lijkt op een draak. Donderdagavond is de rodelavond in Fiss.

Faciliteiten

bars, café’s, concertzaal, kunstgalerie, massages, paragliding, restaurants, sauna, theater en volksmuseum.

Kinderen

Kinderen vanaf 3 maanden kunnen 7 uur per dag naar de kinderopvang. Bovendien is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 36 maanden voor maximaal 4 uur per dag. Tenslotte is er een kinderkaroussel en een lopende band- en babylift.

Langlaufen

Langlaufers kunnen zich vermaken op korte maar zonnige loipes of op de skaitingloipe van 13 km lang.

Pistes

Met de Schönjochbahn of de Möseralmbahn bereikt u het skigebied dat de naam Tiroler skidimensie heeft. Een derde mogelijkheid om het skigebied te bereiken is de Waldbahn tussen Fiss en Serfaus, maar deze wordt hoofdzakelijk door dagjesmensen gebruikt. De Sunliner-kabelbaan zorgt voor een verbinding met Serfaus. Beginnende skiërs hebben diverse blauwe pistes tot hun beschikking en de gevorderden kunnen zich uitleven op rode- en zwarte pistes, dus wintersport Fiss biedt voor iedereen wat wils.

Ze hebben in Fiss ook aan de kinderen gedacht, want kinderen kunnen veel plezier beleven in Bertas Kinderland. Dit paradijs voor kinderen ligt bij het Mittelstation en heeft volop faciliteiten, zoals o.a. een skischool, crèche, speelterreinen, kinderrestaurant en een tubingbaan.

Skischolen

In Fiss is 1 skischool waar u een skicursus of privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: € 225,-
  • Privé skiles: op aanvraag

Snowboarden

Zowel beginnende snowboarders als de ervaren cracks kunnen zich uitstekend vermaken in de Race & Fun Area waar veel faciliteiten zijn. Denk hierbij o.a. aan een fun- en oefenterrein, boarder X, rails, buckelpiste, permanent raceparcours en een snelheidsparcours met snelheidsmeting.

Vervoer

Fiss ligt op een afstand van 894 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een half uur rijden. Het treinstation Landeck ligt op 25 km afstand.

Wandelen

Wandelaars hebben diverse wandelpaden tot hun beschikking. Daarnaast worden er ook begeleide wandelingen op sneeuwschoenen georganiseerd.