Ladis

Ladis

Ladis is een romantisch dorpje met 540 inwoners en ligt op een hoogte van 1200 m. Het dorp wordt beheerst door de burcht Laudegg, waarvan de fundamenten dateren uit de Romeinse tijd. Op de bevroren kasteelvijver is het altijd erg gezellig met klootschieters, schaatsers en spelende kinderen. In de winter heeft Ladis een knusse, idyllische aanblik.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

In het wintersportseizoen staat Ladis iedere donderdagavond in het teken van de magie. De burcht Laudegg vormt dan het romantische decor voor een multimediaspektakel dat de geschiedenis van het dorp in sprookjesachtige beelden laat zien. Woensdagavond is de après-ski avond in Ladis en zijn er gezellige hutfeesten.

Faciliteiten

bars, café’s, concertzaal, kunstgalerie, paragliding, restaurants en theater.

Kinderen

Kinderen vanaf 3 maanden kunnen 7 uur per dag naar de kinderopvang. Bovendien is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 36 maanden voor 4 uur per dag. Tenslotte is er een kinderkaroussel en een lopende band- en babylift.

Langlaufen

Er zijn uitstekende mogelijkheden om te langlaufen op het zonnige plateau.

Pistes

Met de Sonnenbahn bereikt u snel het skigebied, dat zich uitstrekt van de Mittlerer Sattelkopf via de de Möseralm en de Schönjoch tot het Urgtal. Via de 3 km lange Ladisafdaling komt u vanuit Fiss weer terug in Ladis. De Sunliner kabelbaan zorgt voor de verbindingen in het skigebied. Beginnende skiërs hebben met de Fidriolabfahrt een uitstekende mogelijkheid om te oefenen en gevorderde skiërs kunnen zich uitleven op de rode pistes. Een mooie rode piste is bijvoorbeeld de Frommesabfahrt, een piste van 10 km lang die loopt van Schönjöchl naar Mittelstation Sonnenbahn. Voor de echte ervaren cracks zijn er 3 uitdagende zwarte pistes. De kinderen worden tenslotte ook niet vergeten. Zij kunnen zich vermaken in Bertas Kinderland, met o.a. een skischool, speelterreinen, tubingbaan, kinderrestaurant en meer.

Skischolen

In Ladis is 1 skischool waar u een skicursus of privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

      • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €225,-
      • Privé skiles: op aanvraag

Snowboarden

Zowel beginnende snowboarders als de ervaren cracks kunnen zich uitstekend vermaken in de Race & Fun Area waar veel faciliteiten zijn. Denk hierbij o.a. aan een fun- en oefenterrein, boarder X, rails, buckelpiste, permanent raceparcours en een snelheidsparcours met snelheidsmeting.

Vervoer

Ladis ligt op een afstand van 891 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 15 minuten rijden. Het treinstation Landeck ligt op 16 km afstand.

Wandelen

U kunt volop genieten van winterwandelingen. Daarnaast worden er regelmatig begeleide sneeuwschoenwandelingen georganiseerd.