Warth & Schröcken

Warth & Schröcken

De plaatsen Warth en Schröcken liggen ingebed tussen het Brengenzerwald, de Arlberg en het Lechtal. U kunt dit gebied probleemloos met de auto bereiken vanaf elke kant van de Hochtannbergpass. Het skigebied Warth & Schröcken biedt uitstekende wintersportmogelijkheden.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Veel tiefsneeuw

Skigebied Warth & Schröcken strekt zich uit over de brede noordhellingen van de berg en er ligt hier vrijwel altijd sneeuw. Het skigebied is geschikt voor zowel liefhebbers van gevarieerde afdalingen als voor mensen die houden van ongerepte skigebieden. De echte cracks kunnen een keuze maken uit vele kilometers tiefsneeuwhellingen en wat dacht u van een skisafari? Deze skisafari’s worden georganiseerd in Warth en duren de hele dag. Met vele kilometers blauwe piste, is Warth & Schröcken ook een ideaal skigebied voor onervaren skiërs. Bovendien zijn hier een aantal oefenweides, dus ideaal om het skiën goed onder de knie te krijgen.

Kindvriendelijk

Het skigebied Warth & Schröcken is te vanaf verschillende plaatsen te bereiken. In de eerste plaats kunt u er komen met de Saolberkopfbahn vanuit de Hochtannbergpass. In de tweede plaats is het gebied te bereiken met de Jägeralpbahn vanuit Hochkrumbach. Tenslotte kunt u vanuit Warth het gebied bereiken met de Steffisalp Express. Er rijdt een skibus tussen Warth en Schröcken die bij alle cabinebanen stopt. Met behulp van de stoeltjes- en sleepliften kunt u de hogerop gelegen pistes bereiken. De langste afdaling is afdaling van Saloberkopf tot Körbersee en verderop tot Schröcken, een zwarte afdaling van 6,5 km.

Bent u een liefhebber van langlaufen? Ook dat komt goed uit, want in dit gebied vindt u ongeveer 20 km uitstekend geprepareerde loipes. Als gast van Warth of Schröcken kunt u gratis gebruik van deze langlaufroutes maken en anderen betalen slechts een kleine vergoeding. Behalve een uitstekend skigebied, is Warth & Schröcken ook nog eens zeer kindvriendelijk. Alle voorzieningen voor kinderen vindt u hier, van crèche  tot skikleuterschool. Er zijn volop goede hotels, Gasthöfe en pensions in beide dorpen te vinden.

Informatie over de piste

 • hoogte: 1500-2050 m;
 • pisterestaurants: 8;
 • seizoen: 6 december tot 27 april;
 • beginners: familieafdaling, 3,2 km;
 • gevorderden: afdaling nummer 1, 1,8 km met een hoogteverschil van 380 m;
 • langste piste: afdaling naar Schröcken, 6 km zwarte piste;
 • off-piste: bij de Salober-Ochsenkopf, Jägeralpmulde Wartherhorn en Karhorn;
 • freestylers & freeriders: 1 funpark, boardercross, kickers, tables, rails, freeride toegestaan, freeride zone;
 • aantal km piste: 189 (79 km blauw, 80 km rood en 30 km zwart);
 • aantal skiliften: 47 (13 sleepliften, 28 stoeltjesliften en 6 gondelliften);
 • skiverhuur en gratis parkeren bij het dalstation;
 • skibus.

Skipassen en prijzen 2013/2014 (6-daagse skipas)

3-Täler-Superpass

 • volwassenen: € 201,- in het hoogseizoen en € 191,- in het laagseizoen
 • kinderen: € 101,-

Dorpen in skigebied Warth & Schröcken

Warth

Warth ligt op een hoogte van 1494 m en telt ruim 200 inwoners. Het is een aantrekkelijke, goedkope wintersportbestemming en in het dorp heerst een gemoedelijke sfeer. Warth ligt aan de Hochtannbergpass, die de verbinding vormt tussen  de skigebieden van het Brengenzerwald, Arlberg en Lechtal.

Schröcken

Het mooie dorpje Schröcken ligt op een hoogte van 1270 m aan de voet van de Hochtannberg. Schröcken is een typisch Oostenrijks dorpje met oude vrouwtjes in houten huisjes en een kerk op een heuvel. Geniet eens van de traditionele maaltijden die worden geserveerd in de gezellige restaurants.