Schröcken

Schröcken

Het mooie en gemoedelijke dorpje Schröcken ligt op een hoogte van 1270 m aan de voet van de Hochtannberg. Het dorp heeft ongeveer 240 inwoners. Schröcken is een typisch Oostenrijks dorpje met oude vrouwtjes in houten huisjes en een kerk op een heuvel. Geniet eens van de traditionele maaltijden die worden geserveerd in de gezellige restaurants.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Schröcken heeft een vrij rustig après-ski, maar aangezien er regelmatig feesten worden georganiseerd, kan het er best gezellig zijn.

Faciliteiten

bars, massages en restaurants.

Kinderen

Voor kinderen vanaf 36 maanden is er skikinderopvang voor 4 uur per dag. Daarnaast is er een lopende band- en babylift.

Langlaufen

De loipes liggen op een hoogte tussen 1500 en 1680 m, waardoor er bijna voortdurend sneeuw ligt. U kunt er lange en mooie tochten maken en in totaal ligt er ruim 30 km loipes.

Pistes

De pistes in dit skigebied zijn gevarieerd, maar de meeste pistes zijn rood en blauw. De gevorderde skiërs komen aan hun trekken op de alternatieve routes. In de richting van Warth vindt u veel blauwe pistes en oefenweiden.

Skischolen

In Schröcken is één skischool waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in het Engels gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: € 160,-
  • Privé skiles: € 60,- per uur

Snowboarden

Voor snowboarders is er een funpark dichtbij de Saloberbahn. Dir park bestaat uit twee gedeelten. Het ene gedeelte is bestemd voor kinderen en beginners en het andere gedeelte voor de ervaren snowboarders, met o.a. boxen, rails, kickers en multijump.

Vervoer

Schröcken ligt op een afstand van 845 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een uur rijden. Elke 15 minuten rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Dornbirn ligt op 50 km afstand.

Wandelen

Er zijn in deze regio volop mogelijkheden voor mooie wandelingen. Zowel voor de ervaren en fanatieke wandelaars als mensen die gewoon een rustige en korte wandeling willen maken, heeft dit gebied genoeg te bieden. In de omgeving van Schröcken zijn enkele berghutten. Warth is lopend goed te doen.