Warth

Warth

Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Warth ligt op een hoogte van 1494 m en telt ruim 200 inwoners. Wintersport Warth is een aantrekkelijke, goedkope wintersportbestemming en in het dorp heerst een gemoedelijke sfeer. Warth ligt aan de Hochtannbergpass, die de verbinding vormt tussen de skigebieden van het Brengenzerwald, Arlberg en Lechtal. Onervaren skiërs en gevorderden die niet al te fanatiek zijn, hebben waarschijnlijk genoeg aan het skigebied van Warth zelf.

Après-ski en ander plezier

Voor de après-ski hoeft u niet naar Warth te gaan, want dat vindt u er nauwelijks. Wilt u toch graag feesten na het skiën? Dan kunt u naar Lech gaan, waar u met de auto in tien minuten bent. Hier is voldoende vertier te vinden.

Faciliteiten

bars, disco’s, massages, restaurants, sauna, solarium en overdekt zwembad.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen naar de kinderopvang. Bovendien is er voor kinderen vanaf 36 maanden skikinderopvang voor 4 uur per dag. Tenslotte is er een lopende band- en babylift.

Langlaufen

Warth heeft zeer sneeuwzekere loipes, die zich bevinden op een hoogte tussen 1600 en 1700 m. Of u nu een ervaren langlaufer bent of een beginner maakt niet uit, want de loipes zijn er in alle varianten, eenvoudig, middelzwaar en zwaar.

Pistes

De Waldlingerhornbahn leidt naar een hoogte van 2050 m tot net onder de rotsen van de Karhorn (2416 m). Vanaf daar kunt u afdalingen maken over rode- en zwarte pistes. Blauwe pistes vindt u op de zonnige westhellingen onder de Saloberkopf. Vanaf deze helling kunt u het skigebied van Lech goed bereiken. Het is echter wel aan te bevelen om dit met een gids of skileraar te doen. Rondom Warth is in totaal ruim 50 km piste en in de hele regio meer dan 200 km.

Skischolen

In Warth is één skischool waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: € 162,-
  • Privé skiles: € 56,- per uur

Snowboarden

Snowboarders kunnen in Warth zich uitleven op een halfpipe en een funpark tussen de Hochalpbahn en de Saloberjet. Daarnaast zijn er buiten Warth een paar oefenliften en een speciale oefenpiste voor snowboarders.

Vervoer

Warth ligt op een afstand van 888 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een uur rijden. Elke 20 minuten rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Dornbirn ligt op 65 km afstand.

Wandelen

Een mooie wandeling is die naar de Rappenseehütte, een wandeling van ongeveer 2,5 uur. Als u deze wandeling te lang vindt, dan is de Karhornrundgang langs het Körbermeer een goed alternatief.