Jerzens

Jerzens

In  de vier wintersportdorpen Jerzens, Arzl, Wenns en St. Leonhard van het Pitztal hebben ze als motto: In harmonie met de natuur. Dit is ook duidelijk te merken aan de manier waarop wordt omgegaan met het toerisme. Het Pitztal is door de jaren heen, ondanks het toenemende toerisme, toch redelijk kleinschalig gebleven. Deze kleinschaligheid is een van de redenen dat veel mensen hier ieder jaar terug komen. Jerzens ligt op een hoogte van 1100 m en telt ruim 900 inwoners.

Reisaanbieders wintersport Jerzens

VakantieXperts
VakantieXperts
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Het is goed te merken dat Jerzens vooral een familiebestemming is, want wat betreft de après-ski moet u hier niet denken aan bruisende feesten. Dit betekent echter niet dat het hier niet gezellig is.

Faciliteiten

bars, disco’s, fitness centrum, paragliding, restaurants, sauna en solarium.

Kinderen

Kinderen kunnen naar de kinderopvang. Daarnaast is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 24 maanden voor 2 uur per dag. Tenslotte is er een kinderkaroussel en lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

   • Kinderopvang: €45,- inclusief lunch en €34,- exclusief lunch
   • Skikinderopvang: 2 uur per dag €34,- inclusief lunch en €23,- exclusief lunch

Langlaufen

Jerzens is een goede uitvalsbasis voor langlaufen. U vindt in het dal ongeveer 70 km aan loipes, die hoofdzakelijk in een zonnige omgeving zijn gelegen. Er is o.a. een loipe van 26 km die doorloopt tot het eind van het dal en een hoogteverschil overbrugt van 475 m.

Pistes

Het skigebied van Jerzens ligt op de Hochzeiger. U kunt vanaf de Hochzeiger genieten van een indrukwekkend uitzicht en de zon laat zich zien tot laat in de middag. Er zijn mogelijkheden genoeg, voor zowel beginnende skiërs als gevorderden. Een populaire afdaling is o.a. de familieafdaling met een lengte van 7 km. De gevorderde skiërs kunnen o.a. meerdaagse toertochten maken in de omgeving. Met een skibus kunt u naar Mittelberg en vervolgens met een skitreintje de gletsjer op.

Skischolen

In Jerzens is 1 skischool waar u een skicursus of privé skiles kunt volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

   • Skicursus van 6 dagen, 21 uur: €188,-
   • Privé skiles: €54,- per uur

Snowboarden

Er is een funpark in Jerzens bij het Hochzeiger dalstation.

Vervoer

Jerzens ligt op een afstand van 867 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 20 minuten rijden. Iedere 15 minuten rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Imst-Pitztal ligt op 15 km afstand.

Wandelen

Er is in totaal ongeveer 70 km aan wandelpaden in Jerzens, die door de bossen voeren. Het hoogste punt dat u wandelend kunt bereiken ligt op 1900 m hoogte. Vanuit Arzl loopt een wandelpad naar Wald. Tijdens deze wandeling komt u o.a. een opvallende hangbrug tegen.