Sankt Leonhard

Het dorp Sankt Leonhard ligt diep in het Pitztal en bestaat uit verschillende dorpskernen, die over een grote afstand van elkaar verspreid liggen. Sankt Leonhard is de centrale kern van de gemeente en ligt op een hoogte van 1370 m. Het dorp heeft ongeveer 1670 inwoners. Voor wintersportliefhebbers die afwisselend gebruik willen maken van de skigebieden in het Pitztal, is Sankt Leonhard een ideale bestemming.

Reisaanbieders wintersport Sankt Leonhard

Bizztravel Snowtime
Bizztravel-Wintersport   Snowtime Travel logo
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Als u graag even flink wilt feesten, dan kunt u beter richting Mandarfen gaan, want op het gebied van de après-ski heeft Sankt Leonhard niet veel te bieden.

Faciliteiten

bars, disco’s en restaurants.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen naar de kinderopvang. Bovendien is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 24 maanden voor 2 uur per dag. Tenslotte is er een kinderkaroussel en lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: €40,- inclusief lunch en €29,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: 2 uur per dag €21,- exclusief lunch

Langlaufen

Voor langlaufers is er 15 kilometer aan loipes op de Pitztal Gletsjer en de Mittelberg Gletsjer. Daarnaast is er een langlaufroute van 7 km bij de Rifflsee en een langlaufroute in Mandarfen.

Pistes

Sankt Leonhard beschikt niet over een eigen skigebied, maar in de omgeving zijn volop mogelijkheden voor skiërs en snowboarders. De populairste plek om lekker te skiën is vanzelfsprekend de Pitztaler Gletsjer in Mittelberg, waar het soms wel behoorlijk druk kan zijn. Skiën is hier mogelijk van september tot mei. De andere skigebieden zijn trouwens ook eenvoudig te bereiken vanuit Sankt Leonhard, dus u heeft hier keuze genoeg.

Skischolen

In Sankt Leonhard is 1 skischool waar u een skicursus of privé skiles kunt volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: €175,-
  • Privé skiles: €57,- per uur

Snowboarden

Er zijn voldoende faciliteiten voor de snowboarders aanwezig in de omgeving van Sankt Leonhard. Zo is er een halfpipe in het Rifflseegebied en een funpark met boarderscrossbaan op de Pitztaler Gletsjer.

Vervoer

Sankt Leonhard ligt op een afstand van 934 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 40 minuten rijden. Ieder half uur rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Imst-Pitztal ligt op 38 km afstand.

Wandelen

Voor de wandelaars is er in het zonnige dal ongeveer 25 km aan wandelpaden beschikbaar. Bovendien worden er regelmatig wandeltochten op bigfoots georganiseerd.