Klostertal

Klostertal

Het skigebied Klostertal werd voorheen alleen doorkruist door wintersporters die op weg waren naar de populaire plaatsen Lech en St. Anton, maar tegenwoordig zijn de dorpen Klösterle en Dalaas-Wald, die onder dit skigebied vallen, erg in trek bij liefhebbers van wintersport in Oostenrijk. Vooral gezinnen met kinderen weten de weg naar dit skigebied goed te vinden. Ondanks het feit dat het Klostertal niet tot de grootste skigebieden behoort, heeft het wel veel te bieden wat skiërs zoeken. Denk o.a. aan oefenweiden en uitdagende pistes.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Plezier en ontspanning

Wintersporters die hun vakantie vieren in Klösterle en Dalaas-Wald, komen er niet om uitbundig feest te vieren maar hebben meer interesse in plezier en ontspanning in een overzichtelijk skigebied. Het uitgaansleven in deze dorpen moet u dan ook absoluut niet vergelijken met de buurdorpen, waar tot diep in de nacht wordt doorgefeest. Klösterle en Dalaas-Wald hebben niet echte bars. De après-ski vindt hier voornamelijk plaats in berg-restaurants, skihutten en bij het dalstation van de Sonnenkopfbahn.

Lange, toegankelijke afdalingen

U kunt bij de Sonnenkopf-kabelbaan alleen in het weekend zo nu en dan geconfronteerd worden met wachttijden. Vanaf hier bereikt u snel en eenvoudig het hoogste punt, het bergstation van de stoeltjeslift op de Glattingrat op een hoogte van 2300 m, en kunt u via een piste van 11,5 km lang naar het dalstation skiën. Dit is zelfs voor de minder ervaren skiërs redelijk goed te doen. Als u tijdens deze afdaling even een pauze wilt nemen, dan is het bergrestaurant Sonnenkopf een goede mogelijkheid. Dit restaurant bevindt zich ongeveer halverwege de afdaling. Voor liefhebbers van langlaufen is een rit met de Sonnenkopfbahn trouwens ook interessant, aangezien boven een sneeuwzekere loipe ligt met een lengte van vier kilometer. In het dal is nog een loipe van 16 km lang, waarvan 3 km verlicht bij Klösterle.

Informatie over de piste

Sonnenkopf:

 • hoogte: 1000-2300 m;
 • pisterestaurants: 3;
 • seizoen: 6 december tot 22 april;
 • beginners: afdaling Riedboden, 1 km;
 • gevorderden: afdaling naar de Obermoosbahn, 5 km met een hoogteverschil van 220 m;
 • langste piste: afdaling van het Glattin bergstation naar het dalstation, 11 km rode piste;
 • freestylers & freeriders: 1 funpark;
 • aantal km piste: 31 (11 km blauw, 18 km rood en 2 km zwart);
 • aantal skiliften: 10 (6 sleepliften, 3 stoeltjesliften en 1 gondellift);
 • skibus.

Skipassen en prijzen 2024/2025 (6-daagse skipas)

 • volwassenen: € 231,=
 • Jeugd: € 186,=
 • kinderen: € 135,=

Dorpen in skigebied Klostertal

Klösterle am Arlberg

Het dorp Klösterle am Arlberg ligt op een hoogte van 1069 m en telt ongeveer 800 inwoners. Het dorp is, in tegenstelling tot Lech, Zürs, Stuben en St. Anton, eenvoudig gebleven. Er zijn nauwelijks hotels te vinden, maar wel genoeg pensions.

Dalaas-Wald

Dalaas en Wald liggen op een hoogte van 800-1073 m en tellen ongeveer 700 inwoners. Wald im Kostertal en Dalaas zijn twee romantische dorpjes. De bewoners zijn de natuurlijke levensstijl hier trouw gebleven. In deze dorpen is nog geen sprake van massatoerisme, dus ideaal voor de rustzoekers.