Dalaas en Wald

Dalaas en Wald

Dalaas en Wald liggen op een hoogte van 800-1073 m en tellen ongeveer 700 inwoners. Wald im Kostertal en Dalaas zijn twee romantische dorpjes. De bewoners zijn de natuurlijke levensstijl hier trouw gebleven. In deze dorpen is nog geen sprake van massatoerisme, dus ideaal voor de rustzoekers. De dorpen beschikken over verschillende soorten accommodaties. U kunt er kiezen uit hotels, gasthöfe en pensions. Tenslotte is het mogelijk onderdak bij privé verhuurders te krijgen.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Dalaas en Wald kennen geen uitbundige après-ski. De avonden zijn hier erg rustig.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, restaurants, sauna, solarium en volksmuseum.

Kinderen

E is voor kinderen vanaf 36 maanden skikinderopvang voor 4 uur per dag. Daarnaast is er een lopende band- en babylift.

Langlaufen

De loipe Wald-Dalaas begint in het centrum van Dalaas en eindigt bij het Dalstation van de Sonnenkopfbahn in Wald. Deze loipe is prima te doen voor zowel beginners als gevorderden. De route gaat grotendeels door het dal, langs het riviertje de Alfenz en door het Misch- en Fichtenwald. Geniet tijdens deze tocht van het prachtige uitzicht over de Klostertaler Kalkalpen. Het is een sneeuwzekere loipe van 10 km lang heen en terug met een hoogteverschil van 150 m. In Wald is aansluiting mogelijk op de loipes van Klösterle. Wald heeft ook een loipe. Deze loipe (hoogte 1800-1890 m) is 4 km lang en vindt u bij het bergstation van de Sonnenkopfbahn.

Pistes

De hoofdzakelijk blauwe afdalingen vindt u direct boven Wald en Dalaas. Indien u meer uitdaging zoekt, is het aan te raden richting Klösterle uit te wijken. Hier vindt u voornamelijk rode pistes.

Skischolen

In Dalaas en Wald is 1 skischool waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €189,-
  • Privé skiles: €52,- per uur

Snowboarden

Er is een halfpipe bij de Sonnenkopfbahn.

Vervoer

Dalaas en Wald liggen op een afstand van 865 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog slechts 2 minuten rijden. De skibus rijdt 13 keer per dag en is gratis voor gasten. Het treinstation Langen ligt op 7 km afstand.

Wandelen

Er zijn diverse wandelpaden vanaf Wald en Dalaas. Deze lopen in de richting van de Lechtaler Alpen en het Verwallgebergte.