Klösterle am Arlberg

Klösterle am Arlberg

Het dorp Klösterle am Arlberg ligt op een hoogte van 1069 m en telt ongeveer 800 inwoners. Het dorp is, in tegenstelling tot Lech, Zürs, Stuben en St. Anton, eenvoudig gebleven. Er zijn nauwelijks hotels te vinden, maar wel genoeg pensions. Het skigebied Klösterle is een ideaal alternatief voor families met een beperkt budget.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Klösterle am Arlberg kent geen uitbundige après-ski, maar het kan er best gezellig zijn. In het centrum van het dorp zijn enkele café’s en gasthöfe gevestigd. Indien er voldoende belangstelling is, wordt er regelmatig een heimatabend (folklorische avond) in de gasthöfe gehouden.

Faciliteiten

bars, massages, overdek zwembad, restaurants, sauna, skimuseum en volksmuseum.

Kinderen

Er is voor kinderen vanaf 36 maanden skikinderopvang voor 4 uur per dag. Verder is er een lopende band- en babylift.

Langlaufen

Er is een middelzware loipe die loopt van Klösterle naar Danöfen. Dit is een tocht van 7 km lang die ’s avonds verlicht is.

Pistes

De gondel beschikt over een middenstation, waardoor u ook op het eerste stuk van de blauwe dalafdaling bij weinig sneeuw prima kunt skiën. Bovenaan bij het bergstation (u bent dan op een hoogte van 1841 m) bevindt zich een bergrestaurant. Achter deze heuvel ontsluiten 3 sleepliften de wijde, niet erg stijle en boomvrije hellingen. Als u al enige ervaring met skiën heeft, dan kunt u hier prima terecht op diverse blauwe pistes.

Gezien het feit dat het gebied ook is uitgebreid naar de Glattingrat (2300 m), is het gebied ook interessant geworden voor gevorderde skiërs. Een aantal rode pistes en een zwarte piste zijn te bereiken met behulp van twee stoeltjesliften. Onderaan bij het dalstation van de laagste stoeltjeslift (1600 m) begint de tweede afdaling van het gebied.

Skischolen

In Klösterle am Arlberg zijn 3 skischolen waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €189,-
  • Privé skiles: €60,- per uur

Snowboarden

Voor snowboarders zijn geen bijzondere voorzieningen.

Vervoer

Klösterle am Arlberg ligt op een afstand van 865 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een 15 minuten rijden. De skibus rijdt in het hoogseizoen ’s ochtends en ’s avonds ieder half uur en ’s middags ieder uur. Gastenkaarthouders en gasten kunnen gratis gebruik maken van de skibus. Het treinstation Langen ligt op 2 km afstand.

Wandelen

De wandelmogelijkheden zijn in Klösterle am Arlberg beperkt. De totale lengte van de wandelpaden bedraagt ongeveer 15 km. De route over de bergweg naar het station van Langen is een vrij zware tocht.