Going am Wilder Kaiser

Going am Wilder Kaiser

Het kleine dorpje Going am Wilder Kaiser ligt aan de voet van de Astberg. Het vriendelijke dorpje ligt op een hoogte van 800 m en telt ongeveer 1700 inwoners. Voor de echte rustzoekers is Going am Wilder Kaiser een uitstekende bestemming voor een wintersportvakantie in Oostenrijk, want u krijgt de indruk dat de tijd hier heeft stil gestaan. Een prachtige bezienswaardigheid is hier de Schleier waterval. Langs deze prachtige waterval wordt trouwens iedere maandag een fakkeltocht gehouden.

Reisaanbieders wintersport Going am Wilder Kaiser

Arke Sunweb VakantieXperts
 Arke Sunweb logo VakantieXperts
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk Een hoogtepunt in Going am Wilder Kaiser is de finish van Koasalauf, een langlaufwedstrijd waar zowel amateurs als professionele langlaufers aan meedoen. Verder kunt u hier o.a. plezier beleven op de schaatsbaan of de verlichte rodelbaan, die een lengte heeft van 4,5 km. De liefhebbers van feestvieren na het skiën zullen hier teleurgesteld worden, want voor de après-ski hoeft u hier naar toe te gaan. Geniet van uw wintersportvakantie in het traditioneel rustige Oostenrijkse dorpje Going am Wilder Kaiser.

Après-ski en ander plezier

Goning am Wilder Kaiser verandert na het skiën niet in een feestvierend dorp, dus voor de après-ski hoeft u hier niet naar toe te gaan. Er zijn wel een paar mooie bezienswaardigheden. Denk o.a. aan de indrukwekkende Schleier waterval en een mooie kerk. Verder is er iedere dinsdag rodelen en iedere maandag is er een fakkeltocht.

Faciliteiten

ballonvaart, bar, bibliotheek, massages, paragliding, restaurants (9), tennis, theater en squash.

Freestyle

In Ellmau bevindt zich het Kaiser Park, waar zowel beginners als gevorderden zich goed uit kunnen leven. Het park heeft ook een zogenaamde chill out zone. Het doel van deze zone is wel duidelijk, chillen dus.

Langlaufen

Er zijn hier volop mogelijkheden om te langlaufen. Verder is de finish van de Koasalauf een jaarlijks hoogtepunt in het dorp.

Pistes

Het vriendelijke dorpje Going am Wilder Kaiser is met name geschikt voor langlaufers en skiërs met nog niet zoveel ervaring. Denk hierbij aan gezinnen met kinderen bijvoorbeeld. Vanaf de Astberg bent u zo op de Hartkaiser, waar de rest van Skiwelt begint.

Skischolen

In Going am Wilder Kaiser is 1 skischool waar u een skicursus of privé skilessen kunt volgen. Er zijn Nederlands- en Engelstalige skicursussen.

Vervoer

Going am Wilder Kaiser ligt op een afstand van 905 km vanaf Utrecht en 882 km vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog  een half uur rijden. Er rijdt een gratis skibus voor gasten. Het treinstation St Johann ligt op 7 km afstand.

Wandelen

Liefhebbers van wandelen kunnen hier een prachtige route volgen, een route van 5 km naar Hollenauer Kreuz. Daarnaast kunt u iedere woensdag deelnemen aan een wandeltocht op  sneeuwschoenen.