Itter

Itter

Itter ligt op een hoogte van 704 m en telt ongeveer 1150 inwoners. Itter is een traditioneel en vriendelijk dorpje dat ligt tussen Hopfgarten en Söll en bestaat voornamelijk bestaat uit huizen, hotels en een skischool. Een opvallende verschijning in het kleine dorpje is het kasteel Schloss Itter dat zeker de moeite waard is om eens te bezoeken. Itter is met name een ideaal wintersportdorp voor gezinnen met kinderen. Onderaan het dorp vindt u een paar pistes met kleine skiliften. Vanaf een terrasje kunt u goed toezicht houden op uw kinderen. Verder vindt u in en rondom het dorp mooie loipes, diverse wandelpaden, een verlichte rodelbaan en diverse gelegenheden voor een hapje en een drankje. Geniet van uw wintersportvakantie in Oostenrijk in het vriendelijke plaatsje Itter. De après-ski vindt in Itter hoofdzakelijk plaats in de hotels, maar de feestvierders kunnen altijd nog uitwijken naar Söll of Westendorf, waar wat meer te beleven is op après-ski gebied.

Reisaanbieders wintersport Itter

Snowtime Sunweb
Snowtime Travel logo Sunweb logo
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Wat betreft de après-ski is Itter vrij rustig en deze vindt vooral plaats in de Salvista-Stadl bij het dalstation van de Salvista. Een leuk uitstapje is een dagje naar het zwemparadijs Wörgler Wasserwelt. Voor meer feesten gaat u naar Söll of Westendorf.

Faciliteiten

bar, massages, restaurants (6), sauna, paragliding en solarium.

Freestyle

Er zijn geen speciale voorzieningen in Itter voor liefhebbers van freestylen, maar even verderop, in Westendorf, is een funpark.

Langlaufen

Skidorp Itter valt onder het langlaufnetwerk van Wilder Kaiser en liefhebbers van langlaufen kunnen hier volop genieten van de prachtige natuur.

Pistes

In Itter zijn enkele oefenpistes voor de onervaren skiërs. Daarnaast vindt u in Itter de langste afdaling van de SkiWelt.

Vervoer

Itter ligt op een afstand van 898 km vanaf Utrecht en 875 vanaf Antwerpen. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 10 minuten rijden. De skibus, die gratis is voor gasten, rijdt zes keer per dag heen en terug naar het dalstation Salvista. Het treinstation Hopfgarten ligt op 2 km afstand.

Wandelen

Er zijn volop mogelijkheden in deze omgeving voor het maken van prachtige wandelingen door het mooie besneeuwde landschap.