Kindvriendelijke bestemmingen

Kindvriendelijke bestemmingen

Het kan erg leuk zijn om met de kinderen op wintersport te gaan. Veel kinderen zullen zich tijdens een wintersportvakantie uitstekend vermaken, maar niet iedere wintersportbestemming is geschikt voor kinderen.

Wij hebben daarom voor u 3 kindvriendelijke bestemmingen in Oostenrijk op een rijtje gezet.

Ga naar de reisorganisaties met wintersportvakanties Oostenrijk

Fulpmes

Fulpmes is een wintersportbestemming in Oostenrijk en wordt nog niet echt overspoeld door het massatoerisme. Het skigebied Schlick 2000 ligt boven het dorp en is zeer geschikt voor kinderen. Het kinderdagverblijf Ronny’s Kindernest’l vindt u bij het middenstation Froneben. Hier kunnen de allerkleinsten die nog niet aan skiën toe zijn zich vermaken met andere activiteiten en spelletjes. Tenslotte is er Ronny’s Kinderland waar kinderen het skiën kunnen leren.

Maria Alm

Als u op zoek bent naar een leuke bestemming, die geschikt is voor kinderen en ook nog eens redelijk betaalbaar is, dan is een wintersportvakantie in Maria Alm in Oostenrijk zeker het overwegen waard. Veel gezinnen met kinderen zult u tegenkomen in het overzichtelijke gebied Natrun, dat zich naast het dorp bevindt. Zodra kinderen eenmaal de grondbeginselen van het skiën onder de knie hebben, kunnen ze naar het hoger gelegen skigebied van de Aberg. In beide gebieden zijn vanzelfsprekend speciale kinderpistes. Dit zijn Hugo’s Kinderland en het Schneewutzel Park, waar kinderen spelenderwijs het skiën kunnen leren.

Serfaus

In Serfaus wordt er alles aan gedaan om het kinderen naar hun zin te maken. Daarom zijn hier volop kindervoorzieningen aanwezig. Wat dacht u bijvoorbeeld van het speciale skigebied voor kinderen de Kinder Schneealm met een oppervlakte van 45.000 m2? Speciaal voor kinderen vindt u hier o.a. oefenpistes, levensechte speelfiguren, winterspeeltuinen en een kinderrestaurant. Serfaus is verschillende keren uitgeroepen tot het meest vriendelijkste skigebied voor families met kinderen van de Alpen.