Winter is coming!

Winter is coming!

Het lijkt nog ver weg, de winter. We zijn net weer begonnen met werken na de zomervakantie, de echt warme dagen zijn net achter de rug. U zult  nu nog niet direct gaan denken aan vertier op de lange latten, mooie witte pistes, knisperende sneeuw en temperaturen rond of onder het vriespunt.

De eerste sneeuw is gevallen

Geloof het of niet, maar in de hoger gelegen gebieden in de Alpen in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië en zelfs in Duitsland is de eerste sneeuw reeds gevallen. Op sommige plekken ligt er lokaal 10 centimeter en in de buurt van de Gotthard-pas in Zwitserland is zelfs een halve meter naar beneden gekomen.

Wintersportuitrusting goed onderhouden

Het is zaak om de wintersportuitrusting goed en op tijd voor elkaar te hebben. Het is belangrijk om lekker warm te blijven op de piste, dus schaf goed materiaal aan. Eenmaal de wintersportuitrusting compleet? Dan is het zaak om alles goed te onderhouden. Berg de ski’s of snowboard na de vakantie schoon en droog op.

Laat uw ski’s of snowboard altijd een goede onderhoudsbeurt geven, voordat u weer afreist naar uw wintersportbestemming. U laat uw ski’s voor vertrek slijpen door een expert, deze zal ook een waxlaag aanbrengen. Natuurlijk kunt u het ook zelf doen, maar een ondeskundige behandeling kunnen uw ski’s of snowboard ernstig beschadigen. Na een goede onderhoudsbeurt zult u merken, dat de staalkanten van uw ski’s en/of snowboard scherp zijn en blijven, waardoor u beter glijdt, lichter draait en de kans op ongelukken op de piste kleiner zijn.

Skiën winter sneeuw

Lichaam voorbereiden op de wintersport

U moet uw uitrusting voorbereiden op de wintersport, maar vergeet vooral uw eigen lichaam niet. Met een aantal simpele oefeningen die u dagelijks doet, vermindert u de kans op blessures op de piste. Zorg ervoor, dat u minimaal acht weken van tevoren begint met de volgende oefeningen.

  1. Doe tien keer per dag squads. Zak door uw knieën, blijf tien seconden in deze houding staan en kom weer omhoog.
  2. Steun op uw ellebogen en uw voeten en strek de benen uit. Kom omhoog, u bent nu als het ware een plank, houd deze positie tien seconden vast en doe dit drie keer achter elkaar.
  3. Ga staan op een kleine verhoging en balanceer op één been. Doe uw andere been naar voren en houd dit tien seconden vast. Wissel daarna van been en doe dit drie keer bij beide benen.

Daarnaast is het belangrijk om uw uithoudingsvermogen te trainen, dus ga zeker drie keer in de week joggen of fietsen. Wat ook leuk is om te doen en wat goed is voor uw techniek, ga een paar keer naar één van de borstelbanen in Nederland. Zo krijgt u het gevoel op de lange latten weer terug.

Wintersportvakantie boeken

Krijgt u er alweer zin in? Via onze partners kunt u uw wintersportvakantie al boeken. Boekt u nu, dan hebt u natuurlijk de meeste keuze en kunt u juist die accommodatie boeken, die geheel naar uw wensen is.