Op skivakantie in mei

Op skivakantie in mei

De meeste ski-oorden hebben in maart of april het skiseizoen afgesloten. Toch zijn er in Oostenrijk in mei nog steeds twee plekken, waar u naartoe kunt gaan voor een mooie skivakantie. In de hoger gelegen gebieden ligt nog steeds sneeuw en het is lekker rustig op de pistes, aangezien vele toeristen in deze tijd van het jaar kiezen voor een ander soort vakantie.

Kunt u geen genoeg krijgen van het plezier op de lange latten en reist u graag naar Oostenrijk? Het skigebied Hintertux is voor u geopend en is zeker een aanrader. U kunt hier 365 dagen per jaar naartoe voor een skivakantie als de weersomstandigheden het toelaten is het gebied de gehele dag geopend. Het is één van de grootste skigebieden van de Alpen. U kunt hier vele kilometers maken op de ski’s. Normaliter is er in de meimaand zo’n veertig kilometer aan skigebied geopend. Is het een goede winter geweest met veel sneeuw, dan kan het gebied zelfs 65 kilometer beslaan in mei. De faciliteiten zijn perfect. Goede en moderne skiliften brengen u snel naar boven, de pistes zijn goed geprepareerd en een bijkomend voordeel, het is niet druk op de piste. U hebt alle ruimte om heerlijk te skiën. Aan het begin van de dag als de zon nog niet hoog staat, is de conditie van de piste natuurlijk het beste, optimale condities treft u dan aan. In de middag zal de sneeuw wat papperig en zwaar worden onder invloed van de zon. In de ochtend gaat u dus lekker skiën en in de middag en avond hebt u tijd voor andere leuke dingen. U kunt in dit gebied in mei zelfs nog verrast worden door Moeder Natuur. Het is al vaak voorgekomen, dat er ineens wat lichte sneeuwbuien zijn en zo wordt u getrakteerd op verse sneeuw.

In deze tijd van het jaar schijnt de zon veel en staat deze hoog aan de hemel. Na het skiën is het heerlijk toeven op één van de terrasjes en kunt u genieten van de zonnestralen. In de regio en ook in Hintertux worden in deze tijd vele feesten gevierd en er zijn diverse festivals. U hoeft zich geen moment te vervelen. Het kan zo zijn, dat u in Wintertux ineens oog in oog staat met diverse topsporters of zelfs met een heel topvoetbalteam. Hintertux is namelijk zeer geliefd bij topsporters voor trainingen op hoogte.

Krijgt u geen genoeg van de wintersport en blijft u graag dichtbij huis? Boek dan nu uw skivakantie naar Hintertux, Oostenrijk.