Een wintersportvakantie begint met een goede voorbereiding

Een wintersportvakantie begint met een goede voorbereiding

Als u goed voorbereid aan uw wintersportvakantie begint, dan is dat de start van een geweldig verblijf in de bergen en de sneeuw.

Het overkomt u vast ook wel eens? Bij aankomst op uw wintersportbestemming komt u erachter dat u toch iets vergeten bent? Wij helpen u goed voorbereid op reis te gaan met onderstaande punten.

Ski’s

Zorg ervoor, dat u de juiste ski’s hebt en dat deze goed geprepareerd zijn om te kunnen skiën. U kunt natuurlijk ook ski’s huren in de plaats van bestemming.

Skikleding

Tegenwoordig moet deze er modieus uit zien voor velen. Natuurlijk is dat helemaal niet verkeerd, maar denk er wel om dat de kleuring vooraleerst functioneel moet zijn en vooral comfortabel moet zitten. De weersomstandigheden in de bergen kunnen snel omslaan. Daarom is het van belang om meerdere lagen kleding aan te hebben. Dit geeft namelijk de beste isolatie. Daarnaast heeft het als voordeel dat als het warmer wordt gedurende de dag, u gemakkelijk iets uit kunt trekken. Daarnaast zijn goede handschoenen, een lekkere warme muts of een goed passende skihelm onontbeerlijk en ook veilig.

Training voorafgaand aan uw vakantie

Het is belangrijk om wel getraind op vakantie te gaan. Dit voorkomt blessures en als u in een goede conditie bent en uw spieren soepel zijn, dan beleeft u veel meer plezier aan uw wintersportvakantie op de lange latten of board. Als u tijdens de vakantie gaat skiën of snowboarden, zorgt u er dan wel voor om een warming-up te doen en goed te rekken en strekken.

Op het internet kunt u genoeg oefeningen vinden ter voorbereiding op uw wintersportvakantie of kijk eens naar het ANWB Fitplan waar u een aantal goede tips krijgt. Verder kunt u in Nederland alvast de latten onderbinden op de diverse indoor skibanen die Nederland rijk is.

Valhelm gebruiken of toch niet?

In meerdere landen is een valhelm tijdens het skiën voor kinderen verplicht. Laat u hier goed over voorlichten. Voor volwassenen is het ook aan te raden er één te dragen. Tijdens een stijle afdaling gaat u hard naar beneden met snelheden van wel 40 km per uur. Komt u te vallen, dan wordt uw hoofd met een helm tenminste goed beschermd.

Met de auto op wintersportvakantie

Velen gaan met de auto naar hun wintersportbestemming en tijdens de winterperiode moet u zeker voorzichtig zijn op de weg met de gladde wegen. Zorg er dan ook voor dat u voor vertrek uw auto na hebt laten kijken en dat u goede winterbanden onder de auto hebt. In bepaalde landen zijn sneeuwkettingen verplicht, dus zorg ervoor dat u deze bij u hebt en dat u weet hoe u deze moet monteren. Voor bepaalde landen hebt u een vignet nodig. Deze kunt u aanschaffen bij de ANWB.