Wintersport in april; goedkoop genieten

Wintersport in april; goedkoop genieten

Veel mensen denken in april niet meer aan een wintersportvakantie. Toch kunt u in deze periode in diverse gebieden in Europa nog steeds genieten van het plezier van een wintersportvakantie. U dient dan wel een hooggelegen skigebied, waarvan de top rond de 2800 meter ligt, uit te kiezen. In Frankrijk en Zwitserland hebt u meerdere hooggelegen skigebieden, maar ook in Oostenrijk zijn er een paar, zoals bijvoorbeeld Ischgl en Kaprun.

Als u met wintersportvakantie gaat in april, moet u er rekening mee houden, dat de zon alweer hoog aan de hemel staat. Het is dus verstandig om voor de middag te gaan skiën of snowboarden en dan kunt u na de lunch genieten van de zon en genoeg vitamine D opdoen. Het is wel belangrijk om u goed in te smeren met zonnebrand, u verbrandt namelijk erg snel met deze hoogstaande, felle zon die weerkaatst op de sneeuw. Gebruik tijdens het skiën of snowboarden een goede skibril of zonnebril om uw ogen tegen de felle zon te beschermen.

Hebben wij in een eerder stuk aangegeven, dat een wintersportvakantie in maart stukken goedkoper is dan in het hoogseizoen. Een wintersportvakantie in april kost u nog minder. De meeste skigebieden zullen medio april hun skiliften en pistes sluiten. De skigebieden die nog niet gesloten zijn na deze tijd, zijn erg rustig en u kunt hier dus in alle rust genieten van de wintersport en u kunt lange tochten maken zonder gestoord te worden door andere mensen op de piste. U heeft niet meer te maken met wachtrijen voor de skiliften en op de terrassen is overal wel een plekje te vinden. Het nadeel voor sommigen is, dat de meeste après ski bars nu gesloten zijn. Doordat het erg rustig is, zijn de prijzen van de accommodaties en de prijzen van de skipassen een stuk goedkoper dan normaal. Dus wilt u graag voor een tweede keer dit seizoen met wintersportvakantie, dan kunt u nu uw kans grijpen.

U krijgt in april wel te maken met het fenomeen papsneeuw. Door het telkens ontdooien van de bovenlaag van de sneeuw door de felle zon en het in de avond weer opvriezen van deze laag ontstaan er hobbels en bobbels en papsneeuw. Als u vroeg opstaat, dan hebt u hier geen last van. Vanaf 08.30 uur zijn de pistes mooie geprepareerd en dan kunt u tot aan de middag heerlijk skiën of snowboarden onder uitstekende condities.