Wintersportvakantie met kinderen

Wintersportvakantie met kinderen

Een skivakantie met kinderen is een ervaring vol met pret en leuke momenten. Samen leren skiën, uitdagende afstanden afleggen en ‘s avonds met warme chocolademelk tafelspelletjes spelen is wel een van de meest uitzonderlijke en onvergetelijke ervaringen binnen een gezin.

Terwijl op wintersportvakantie gaan erg leuk is, kan het ook gevaarlijk zijn als men niet goed of verantwoordelijk alle voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen neemt. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van alle risico’s die een skivakantie met zich meebrengt. Rondreisvergelijk.nl heeft enkele tips en veiligheidsmaatregelen samengesteld om uw vakantie met de kinderen prettig en onbezorgd te maken.

Ski outfits en accessoires

Een van de belangrijkste elementen tijdens een skivakantie zijn de benodigde ski outfits die een zeer belangrijke functie hebben. Tijdens skiën gebruiken kinderen veel energie wat voor een verhoging van lichaamstemperatuur kan zorgen. Bij gedeelten wanneer er minder fysieke inspanning  nodig is kan de lichaamstemperatuur snel dalen. Neem daarom speciale skipakken die voor elke lichamelijke inspanning geschikt zijn. Handschoenen en een skibril horen er ook bij om het gezicht en handen te beschermen tegen de kou.

Zonbescherming

Het is altijd heel aangenaam als de zon lekker schijnt tijdens de skivakantie in plaats van een sneeuwbui of mist waardoor het zicht niet goed is. Toch moet er maatregelen genomen worden om de kinderen te beschermen tegen de zon. Smeer een zonnebrandcrème van tenminste SPF 30 in bij uzelf en de kinderen om de huid te beschermen. Een speciale skibril dragen is ook zeer belangrijk om sneeuwblindheid te voorkomen. In ernstige gevallen kan sneeuwblindheid leiden tot permanente schade.

Lawine gevaren

In skigebieden komen er van tijd tot tijd lawines voor als de weersomstandigheden extreem worden. In het algemeen wordt er door het ski resort van tevoren gealarmeerd over een mogelijk lawinegevaar door waarschuwboordjes te plaatsen. Toch wordt er geadviseerd om dagelijks bij uw hotel of andere informatieloketten te vragen wat de verwachtingen zijn. Sowieso is het zeer belangrijk om goed op te letten voor alle waarschuwingen om niet onbetreden paden te volgen. Informeer uw kinderen al voor het beginnen van een skireis dat de boordjes goed gevolgd moeten worden.

Reisverzekeringen met extra wintersportdekkingen

Skiën is natuurlijk erg leuk, maar heeft ook een risicofactor. De uitzonderlijke wintersport wordt geclassificeerd als een gevaarlijke sport, dus het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten die ook onvoorziene uitgaven zoals bijvoorbeeld een gipsvlucht dekt. Informeer bij uw reisagent of verzekering over speciale dekkingen voor uw kinderen en uzelf. Het wordt wel aangeraden om de activiteiten die u met uw kinderen wilt doen tijdens de skivakantie in uw reisverzekering op te nemen.