Nieuwe skiliften in Oostenrijk

Nieuwe skiliften in Oostenrijk

Pardatschgrat, IschglTijdens de wintersport in Oostenrijk kunnen we komende winter weer gebruik maken van tal van nieuwe liften. Zo staan we nog sneller bovenaan de piste en hoeven we nog minder te wachten. Belangrijke verbindingen tussen skigebieden staan dit seizoen niet gepland.

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental heeft maar liefst 23 miljoen geïnvesteerd. In Scheffau is hard gewerkt aan de 8-persoons stoeltjeslift Aualmbahn. Om kinderen nog beter van dienst te kunnen zijn biedt een nieuwe sleeplift in het Hexenland van Hochsöll uitkomst. Verder is er veel geld gestoken in kunstsneeuwinstallaties, skidepots, pistebully’s en de verbouwing van pisterestaurants.

In de Tiroler Zugspitz Arena hebben ze deze zomer ook niet stilgezeten. Op de Ehrwalder Alm is de Issentalkopf verrezen, een verwarmde 6-persoons stoeltjeslift.

Ischgl kan natuurlijk niet achterblijven. De oude Pardatschgrat gondel is vervangen door een hightech gondelbaan voor 28 personen met een capaciteit van 2800 wintersporters per uur. Niet veel verderop in See wordt de Versingbahn aangelegd.

Saalbach Hinterglemm heeft komende winter de beschikking over twee nieuwe liften. De Steinbergbahn maakt de pistes van Leogang beter bereikbaar. Een nieuwe 8-persoons stoeltjeslift met verwarming en kap vervangt de oude Poltenlift.

Ook in de bergen van Sölden, Obertauern, Damüls en Hochfügen maken wintersporters vanaf december gebruik van nieuwe liften. Lees meer informatie over wintersport Oostenrijk op de website van Snowplaza.nl