Sneeuwzeker op wintersport

Sneeuwzeker op wintersport

Het blijft natuurlijk altijd de grote vraag of er wel genoeg sneeuw ligt, als u met wintersportvakantie gaat.

Om zeker te zijn van een mooi chalet, een goed gelegen en all inclusive hotel is het vaak nodig om maanden van te voren te reserveren. Vertrekt u dan eindelijk richting uw skibestemming, dan kan het zijn dat er nauwelijks sneeuw ligt. Om dit te ondervangen kunt u natuurlijk een last minute all inclusive wintersportvakantie boeken, maar dan kan het zijn dat de accommodatie die u op het oog hebt niet meer beschikbaar is.

Het kan ook op een andere manier. U kunt kiezen voor een bestemming met meer sneeuwzekerheid. Wij geven u de bestemmingen voor de meest sneeuwzekere all inclusive skivakanties. Veel reisorganisaties bieden tegenwoordig reizen aan met een sneeuw- en/of skigarantie. Bij onvoldoende sneeuw of skimogelijkheden kan u uw reis annuleren of omboeken naar een ander skigebied, waar u wel kunt skiën en waar wel sneeuw ligt. Dit omboeken of annuleren kan dan gratis of tegen beperkte kosten.

Er zijn in Europa veel sneeuwzekere gebieden te vinden. Mocht er te weinig sneeuw zijn gevallen, dan hebben veel skigebieden kunstmatige sneeuwinstallaties staan om zo alsnog een mooie piste voor u te maken. Onderstaande gebieden zijn de meest sneeuwzekere gebieden. Wilt u ver van te voren boeken en verzekerend zijn van de accommodatie van uw keuze, dan kunt u het beste voor een van deze gebieden kiezen. Mocht u dezelfde kwaliteit voor een lage prijs willen, boek dan een last minute all inclusive skivakantie naar een van deze gebieden.

Frankrijk

In Les Arcs kunt u sneeuwzeker diverse wintersporten beoefenen tot een hoogte van 3250 meter. De Vanoise Express zorgt ervoor dat meerdere skigebieden met elkaar verbonden zijn tot één van de grootste skigebieden ter wereld.

Het grootste skigebied ter wereld, les Trois Vallées  is erg populair bij de fervente skiers. Je kunt hier prachtige tochten kunt maken. Het hoogst gelegen skioord van Europa, het op 2300 meter hoog gelegen Val Thorens vindt u ook in dit skigebied. Tot begin mei kunt u hier diverse wintersporten beofenen. In de meivakantie wordt het skiseizoen afgesloten met de bij de wintersportbeoefenaars zeer populaire Dutchweek.

Italië

In de Italiaanse Alpen tegen de Zwitserse grens aan ligt Breuil-Cervinia. Een gebied met tot 3800 meter hoogte skiplezier voor iedereen. Beginners, kinderen en de gevorderden kunnen hier naar hartenlust skiën in dit bijna altijd zonnige en sneeuwzekere oord. De pistes liggen op de Monte Cervino, bij  velen is deze berg beter bekend onder de naam Matterhorn.

Solda is in de zomer het grootste gletsjer skigebied van Europa en ook in de winter kunt u hier terecht voor een geweldige last minute all inclusive skivakantie met sneeuwzekerheid. Het heeft ongeveer 75 km aan pistes voor zowel de beginner als de gevorderde skiër.

Oostenrijk

Eén van de meest hooggelegen skioorden van Oostenrijk is Kühtal. Dit skioord ligt op 2020 meter. Deze plek zeker sneeuw- en skizeker van december tot eind april. Gaat u met kinderen op wintersportvakantie, dan is dit oord voor u de perfecte bestemming.

In het Salzbergerland op de grens met Tirol vindt u het wintersportdorp Königsleiten. Deze bestemming is vooral geliefd bij gezinnen met kinderen. Het sneeuwzekere skigebied van Zillertal Arena ligt hier om de hoek.

Bij veel Nederlanders is Lech am Arlberg omdat de koninklijke familie hier altijd hun wintersportvakantie viert. Het sneeuwzekere wintersportgebied Arlberg met een hoogte van 1300m tot en met 2811 meter is een perfecte bestemming voor zowel de gevorderde maar ook voor de beginnende skiër. Ook snowboarders kunnen zich hier het hele seizoen prima vermaken.

Zwitserland

In het Saastal ligt Saas Fee op een hoogte van 1800 meter. Het is een goed gelegen gletsjerdorp. Hier werd in 2002 het duurzaam wintersporten geïntroduceerd. Het skigebied bij de Feegletscher met zijn vier skigebieden reikt tot 3600 meter, waardoor er nooit een gebrek is aan sneeuw. Op Allalin hebt u de beste sneeuwkwaliteit en u vindt hier ook ‘s-werelds hoogstgelegen draaiende restaurant.