Wintersport in Oostenrijk, meer dan skiën alleen

Wintersport in Oostenrijk, meer dan skiën alleen

Begin december gaan in wintersportland Oostenrijk de meeste skiliften weer open. Dit betekent dat het wintersportseizoen weer is begonnen. U hoeft niet alleen te skiën op uw wintersportvakantie. Er is veel meer te doen in Oostenrijk. Hieronder geven wij u een aantal aanbevelingen voor een ieder die niet de gehele dag op de snelle lange latten wil staan, maar ook graag eens wat anders wil doen. Gezellig op pad met een arrenslee, maak een huttentocht door het Großarltal, ga eens langlaufen, de fervente shoppers kunnen gaan shoppen op eenzame hoogte op de boerenmarkt of ga samen met de kinderen met een historische trein door het schitterende sneeuwlandschap langs het riviertje de Ziller.

Langlaufen in de Hohe Tauern

Overal in de Oostenrijkse Alpen zijn vele prachtige langlaufroutes aangelegd. Op deze manier van op de latten staan kunt u op een rustige manier genieten van de mooie omgeving. Eén van de mooiste langlaufroutes van Oostenrijk loopt langs de Hüttschlager Wand in het Nationaal Park Hohe Tauern. Onder de fervente langlaufers is dit gebied zeer bekend.

Een huttentocht

Het Großarltal staat bekend om zijn vele hutten. Wat is er gezelliger dan een huttentocht door het Großarltal? De hutten liggen allemaal redelijk dicht bij elkaar, dus u kunt het goed belopen. U kunt bij de meeste hutten terecht voor een heerlijk hapje op drankje. De meeste hutten zijn gewoon bewoond.

Met de arrenslee in Filzmoos

Keizerin Sissi spreekt bij vele vrouwen nog steeds tot de verbeelding. Mocht u zich nu eens als Keizerin Sissi willen voelen, dan moet u zeker een rit maken in de arrenslee in Filzmoos, net als zij destijds heeft gedaan. Het ziet er hier bijna nog net zo uit als in de tijd van Keizerin Sissi, er is weinig veranderd.

Met de trein door het Zillertal

De Zillertalbahn loopt langs het riviertje de Ziller in Oostenrijk. U rijdt in de schoolvakanties met een klein, rood, historisch treintje door het mooie, witte sneeuwlandschap. Buiten de vakanties kunt u natuurlijk ook, maar dan met een ander klein treintje, van deze rit genieten. Voor kinderen is dit een leuk uitstapje. Samen op een relaxte manier genieten van de mooie witte wereld in Oostenrijk.

Winkelen op de boerenmarkt

Verspreid door het hele skigebied van Ski Amadé ligt de hoogste boerenmarkt van de Oostenrijkse Alpen. Hier kunt u diverse lekkere lokale producten proeven en natuurlijk meenemen voor bijvoorbeeld bij de borrel in de avond. Het is ook leuk om deze producten mee te nemen als souvenir voor de thuisblijvers of natuurlijk voor uzelf. Zo kunnen zij en u na thuiskomt nog steeds genieten van uw vakantie in het mooie Oostenrijk.