St. Gallenkirch-Gortipohl

St. Gallenkirch-Gortipohl

St. Gallenkirch ligt op een hoogte van 900 m direct naast de Silvretta Montafon, het grootste skigebied in het Montafon, en Gortipohl behoort tot de gemeente Gallenkirch. In St. Gallenkirch/Gortipohl wonen ongeveer 2270 mensen. In deze wintersportbestemmingen kunt u volop genieten van o.a. brede pistes op zonnige hellingen, een verlichte rodelbaan met een lengte van 5,5 km en het grootste sneeuwpark van Oostenrijk. Verwacht hier geen uitbundige après-ski, maar er zijn wel genoeg restaurants, bars en café’s en er heerst een gastvrije sfeer. Veel mensen zullen er blij mee zijn dat het skigebied Silvretta Nova haar gewone uitstraling heeft weten te houden. Tenslotte is het niet onbelangrijk te melden dat het algemene prijsniveau hier lager is vergeleken met andere skigebieden van vergelijkbare grootte.

Reisaanbieders wintersport St. Gallenkirch/Gortipohl

Arke Snowtime de Jong Intra Vakanties
   Snowtime Travel logo  logo de Jong Intra Vakanties
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Wat betreft de après-ski is St. Gallenkirch/Gortipohl vrij rustig maar wel gezellig en knus.

Langlaufen

Er zijn loipes van eenvoudig tot zwaar, dus voor zowel onervaren als gevorderde langlaufers is deze wintersportbestemming een prima keuze.

Pistes

U vindt de liften van St. Gallenkirch aan weerszijden buiten het dorp. De skibus brengt u er snel naar toe. Ten westen van St. Gallenkirch bevindt zich een cabinebaan en op 1650 m hoogte is een middenstation en een oefenlift voor beginnende skiërs. Vanaf hier bereikt u via en blauw spoor de stoeltjeslift. Tenslotte zijn er bij dit bergstation nog een paar korte sleepliften en een stoeltjeslift met blauwe pistes. Via een rode of blauwe piste kunt u weer omlaag naar het dal.

Skischolen

In St. Gallenkirch/Gortipohl is 1 skischool (Skischule St. Gallenkirch-Gortipohl) waar u een skicursus kunt volgen. Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Snowboarden

Voor snowboarders is er een halfpipe van 100 m lang en een snowboardschool voor mensen die het graag willen leren.

Vervoer

St. Gallenkirch ligt op een afstand van 863 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een half uur rijden. Ieder uur rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Het treinstation Schruns ligt op 9 km afstand.

Wandelen

In St.Gallenkirch-Gortipohl kunt u prachtige wandelingen maken over wandelpaden met een totale lengte van ongeveer 12 km. Een mooie wandeling is die vanuit het dorp bergafwaarts naar de brug en vervolgens weer omhoog.