Schruns

Schruns

Vaak worden de dorpen Tschagguns en Schruns in één adem genoemd, aangezien beide dorpen het centrum van het Montafon vormen. Schruns kenmerkt zich o.a. door chaletachtige bebouwing. Het lijkt net of het ruime dal aan de voet van de Mittagspitze eerlijk is verdeeld over alle bewoners. Schruns telt ongeveer 3.680 inwoners.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Schruns heeft een rustige après-ski. Het is zeker geen feestbestemming maar er is wel genoeg te doen.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, disco’s, kunstgalerie, massages, paragliding, restaurants, sauna, solarium, tennis, theater en volksmuseum.

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden kunnen 7 uur per dag naar de kinderopvang. Bovendien kunnen kinderen vanaf 36 maanden 6 uur per dag naar de skikinderopvang. Tenslotte is er een lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: €62,- inclusief lunch en €51,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: €93,- inclusief lunch en €82,- exclusief lunch

Langlaufen

Schruns is niet echt een paradijs voor liefhebbers van langlaufen. Wel zijn er in het Montafon-gebied een aantal loipes te vinden, maar die sluiten niet op elkaar aan. Vanuit het centrum van Schruns kunt u beginnen aan een loipe van ongeveer 7 km, die een grote ronde maakt buiten het dorp.

Pistes

Er gaan twee cabinebanen aan de oostkant van Schruns van het skigebied Hochjoch omhoog naar Kapell op een hoogte van 1850 m. Vanaf Kapell ontsluiten elf liften de noordhellingen onder 3 prachtige bergtoppen. Boven- en onderin het skigebied Hochjoch vindt u alleen blauwe pistes maar er is een verbinding met een fraaie rode- en zwarte piste boven Kapell. Voor skiërs met enige ervaring is er een blauwe verbinding en door de Herzee bergkom loopt een blauwe piste die door een bijna 500 m lange skitunnel is verbonden met de liften bij Kapell.

Skischolen

In Schruns zijn twee skischolen waar u een skicursus of privé skiles kunt volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €182,-
  • Privé skiles: €66,- per uur

Snowboarden

Er is een halfpipe met een lengte van 100 m in het skigebied Grabs.

Vervoer

Schruns ligt op een afstand van 823 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer een kwartier rijden. Er rijdt een skibus die gratis is voor gasten. Schruns heeft een eigen treinstation.

Wandelen

Er kunnen mooie wandelingen worden gemaakt door het dal, maar het echte wandelcentrum is het boven Schruns gelegen dorp Bartolomäberg. U vindt hier prachtige wandelpaden op de zonnige zuidhellingen rondom het dorp.