Gargellen

Gargellen

Gargellen, het hoogste gelegen bergdorp van het skigebied Monatfon, ligt op een hoogte van 1423 m en slechts 110 inwoners telt. Wintersport Gargellen is vakantie vieren in een uiterst gezellige wintersportplaats met een klein, maar sneeuwzeker skigebied en mooie skiroutes die door schitterende berglandschappen naar lager gelegen dorpen leiden. Vanwege de sneeuwzekerheid is de omgeving een echt paradijs voor het maken van prachtige skitochten. Gargellen is het hoogst gelegen wintersportdorp van het Montafon gebied. U kunt hier skiën tot aan de voordeur. Geniet van de romantische charme met wintersport Gargellen.

Reisaanbieders wintersport Gargellen

Arke
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Gargellen is geen wintersportdorp om flink te feesten, maar hoofdzakelijk een wintersportdorp voor gezinnen met kinderen. Voor bruisende après-ski gelegenheden zit u hier verkeerd.

Faciliteiten

bars, disco, massages en restaurants.

Kinderen

Kinderen vanaf 24 maanden kunnen naar de kinderopvang. Bovendien is er skikinderopvang voor kinderen vanaf 36 maanden voor 4 uur per dag. Tenslotte is er een lopende band- en babylift en kinderkaroussel.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: €46,- inclusief lunch en €34,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: €77,- inclusief lunch en €65,- exclusief lunch

Langlaufen

Er zijn helaas geen loipes in Gargellen. Langlaufers kunnen terecht in andere dorpen in het Montafon.

Pistes

Het skigebied Schafberg beschikt over twee oefenliften en tegenover de laatste oefenlift gaat een lift omhoog tot iets boven de boomgrens. Daarboven ontsluiten zes liften de sneeuwzekere oost-hellingen. Er zijn binnen het skigebied 5 km officiële off-piste varianten, maar de echte avonturiers kunnen zich vermaken met vele kilometers poedersneeuw buiten het pistegebied. Wist u dat de bergkam achter het skigebied de grens vormt met Zwitserland? Dit houdt in dat u op toerski’s de grens kunt oversteken.

Skischolen

In Gargellen is 1 skischool (skischule Gargellen) waar u een skicursus of privé skiles kunt volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 5 dagen, 20 uur: €158,-
  • Privé skiles: €82,- per uur

Snowboarden

Er is een 300 m lang funpark met een halfpipe bij de Schafberglift.

Vervoer

Gargellen ligt op een afstand van 869 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 40 minuten rijden. Treinstation Schruns ligt op 16 km afstand.

Wandelen

In het dal zijn enkele wegen die sneeuwvrij worden gehouden, maar meer moet u hier in de winter niet verwachten. In de zomer is het uitstekend gebied om lekker te wandelen, maar in de winter is het voor wandelaars niet echt geschikt, gezien het feit dat er dan gewoon teveel sneeuw ligt.