Tschagguns

Tschagguns

Het dorp Tschagguns ligt op een hoogte van 700 m en telt 2500 inwoners. Tschagguns is wat rustiger dan Schruns en daarom meer in trek bij families met kleine kinderen. Kenmerkend voor Tschagguns is o.a. chaletachtige bebouwing.
Bekijk alle populaire reisaanbieders voor wintersport Oostenrijk

Après-ski en ander plezier

Voor bruisende après-ski gelegenheden moet u niet in Tschagguns zijn, want de après-ski stelt hier niet veel voor. Tschagguns is een echte familiebestemming.

Faciliteiten

bars, bibliotheek, disco, kunstgalerie, massages, overdekt zwembad, paragliding, restaurants, skimuseum, solarium en tennis.

Kinderen

Kinderen vanaf 36 maanden kunnen 6 uur per dag naar de kinderopvang of skikinderopvang. Daarnaast is er een lopende band- en babylift.

Prijzen kinderopvang:

  • Kinderopvang: €56,- inclusief lunch en €47,- exclusief lunch
  • Skikinderopvang: €53,- inclusief lunch en €44,- exclusief lunch

Langlaufen

Voor langlaufers is Tschagguns niet echt een geschikte wintersportbestemming. Er zijn wel twee loipes van elk 7 km.

Pistes

Het skigebied Golm ligt iets buiten het dorp en hier vindt u 35 km piste, waarvan 12 km blauw, 14 km rood en 9 km zwart. U kunt uitrusten bij het restaurant Grüneck.

Skischolen

In Tschagguns is 1 skischool waar u een skicursus of privé skiles kunt volgen. Skilessen worden in Engels en Nederlands gegeven.

Prijzen skicursus:

  • Skicursus van 6 dagen, 24 uur: €182,-
  • Privé skiles: €59,- per uur

Snowboarden

Er zijn geen speciale voorzieningen voor snowboarders, maar zij kunnen wel terecht op de goed geprepareerde afdalingen van Golm.

Vervoer

Tschagguns ligt op een afstand van 854 km vanaf Utrecht. Vanaf de snelweg is het nog ongeveer 20 minuten rijden. Ieder half uur of uur rijdt er een skibus die gratis is voor gasten. Tschagguns heeft een eigen treinstation.

Wandelen

De omgeving van Tschagguns is erg afwisselend en er kunnen mooie wandelingen worden gemaakt. Het duurt wel even voordat u buiten het bebouwde gebied bent.